Reklama

Sandro Cortese: V pátek první test za Kallio Racing v Jerezu

Kallio Racing chce nechat ex-mistra světa 2012 v Moto3 Sandra Corteseho nechat testovat v pátek poprvé s motocyklem Yamaha-R6-Supersport. Ovšem hledání požadovaných 150.000 Euro sponzorských peněz pokračuje a zatím bez valných úspěchů.

Ačkoliv se stále německému jezdci nepodařilo získat sponzorské peníze na své závodění, tak týmoví majitelé Mika a Vesa Kallio chtějí se Sandro Cortesem absolvovat celou sezónu 2018 v šampionátu MS-Supersport.

Cortese chce po svém odchodu z týmu Dynavolt Intact-GP a po nepovedeném převzetí týmu Kiefer Racing v Moto2 britským investičním bankéřem Davidem Pickworthem a jeho ruskými investory a tím neuskutečněním plánů závodit s KTM v kubatuře Moto2 za Kiefer Racing, pokračovat ve své závodní kariéře v kubatuře 600-ccm-SSP, která se jezdí v rámci MS-Superbike.

Cortese vidí svůj vzor ve Švýcaru Randy Krummenacherovi, ten 2015 obsadil v MS-Moto2 celkově 21. místo (31 mistrovských bodů) a o rok později hned ve své Rookie sezóně WorldSSP skončil na neuvěřitelném 3. místě v tomto šampionátu. Cortese byl 2017 v MS-Moto2 celkově 18. (43 mistrovských bodů), má tedy podobnou výchozí pozici jako «Krummi», dá se dokonce říci, že o krůček lepší.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama