Reklama

Prezident FIM: Márquez & Rossi se musí zklidnit

Argentinský crash mezi Marcem Márquezem a Valentinem Rossim vyvolal hodně vysoké emoce. Nyní prezident FIM Vito Ippolito apeluje na oba skvělé piloty, aby se snažili své fanoušky uklidnit a už je více neprovokovali.

Marc Márquez se pokoušel po argentinském incidentu s Valentinem Rossim v boxu Yamahy o omluvu. Doprovázeli ho nový týmový manažer Repsol-Hondy Alberto Puig a Marquezův manažer Emilio Alzamora. Ovšem Márquez a jeho doprovod nebyli od Rossiho důvěrníka Uccia do boxu vůbec vpuštěni. Od tohoto okamžiku spustili válku na sociálních sítích fanoušci obou Stars MotoGP.

Mimochodem: Nejvyšší vedení továrny Yamaha hodně tvrdě zkritizovalo chování Uccia Salucciho s tím, že rozhodnout měl vedoucí závodního oddělení Yamahy Lin Jarvis a nikoliv důvěrník Rossiho!

Tento týden se poprvé opět střetnou Márquez a Rossi v Austinu tváří v tvář, i když ani jeden nebude na oficiální TK před závodem.

Tam byli Dornou pozváni následující piloti: Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Johann Zarco, Maverick Vinales, Jack Miller a Alex Rins, tedy bez Rossiho a Marqueze.

Dorna se tak zřejmě chtěla vyvarovat podobným událostem jako před závodem GP v Sepangu 2015, kdy na čtvrteční TK napadl Rossi verbálně Marqueze a vyprovokoval tak Španěla k takovému způsobu závodění, jaké pak během závodu MotoGP GP Malajsie Marquez ukázal.

Valentino Rossi ovšem na dnešní večer SEČ 21.30 hodin svolal mimořádnou TK. O čem se bude hovořit, by byly v současné době pouze dohady.

„Určitě se nám nelíbí skutečnost, že Marc prohlásil: Budeme pokračovat tak, jako vždy. Ale stejně se nám nelíbí vyjádření Valentina na sociálních sítích: ´Byl to hodně tvrdý závod, který ale zkazil jeden nebezpečný jezdec´“, říká prezident FIM Vito Ippolito v rozhovoru pro «Corriere dello Sport».

Ippolito pak vyslal směrem na oba jezdce jasnou zprávu: „Přepracovali jsme reglement, aby jezdci museli akceptovat jeho autoritu. Nesmí si dále myslet, že si mohou vytvářet vlastní pravidla“.

Trestné body v kubatuře MotoGP byly zrušeny: „Bojoval jsem za jejich zrušení proto, neboť se mně nelíbila skutečnost, že Rossi 2015 musel do závodu ve Valencii odstartovat z poslední pozice kvůli velkému počtu svých trestných bodů. Rossi měl už během závodu v Malajsii 2015 dostat trest, tedy průjezd boxovou uličkou «ride through». A ředitelství závodu «Race Direction» tak ze sebe sňalo rozhodnutí, neboť potrestání pak následovalo automaticky.“, vysvětluje dále Ippolito.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama