Reklama

Premiérové vítězství Todda na TT, Croweové opět vyhráli

Druhý závod Sidecar TT na Isle of Man TT 2024 byl odložen kvůli vyvěšení červených vlajek. Mistři světa a nováčci na Tourist Trophy Todd Ellis a Emmanuelle Clement havarovali v úvodním kole poblíž Waterworks, což způsobilo vyvěšení červených vlajek. Úřadující mistři světa jsou v pořádku, ale restart závodu byl posunut na později.

Potom se už jelo dle plánovaného schématu, na pořadu byl první závod kubatury Superstock. Zde se prvního vítězství na Isle of Man dočkal Davey Todd s BMW, druhý skončil Peter Hickman se ztrátou pouhých 2,207 sec. a stupně vítězů dokompletoval nový rekordman v počtu vítězství na TT (celkem) 27; Michael Dunlop.

Byla to první porážka Petera Hickmana ve třídě Superstock od roku 2019.

Výsledek, Superstock-TT 1: 1. Davey Todd (GB), BMW. 2. Peter Hickman (GB), BMW, 2,207 sec zpět. 3. Michael Dunlop (GB), Honda, +19,947 sec. 4. Dean Harrison (GB), Honda. 5. James Hillier (GB). 6. Jamie Coward (GB), Honda. 7. John McGuinness (GB), Honda. 8. Conor Cummins (GBM), Honda. 9. Dominic Herbertson (GB), BMW. 10. Mike Browne (IRL), Aprilia...42. Michal Dokoupil (CZ) Kawasaki .

Druhý závod Sidecar se stal stejně jako ten první kořistí bratrské dvojice Ryana a Calluma Croweových, na druhém místě skončila dvojice Ben Birchall / Kevin Rousseau a stupně vítězů doplnili Dave Molyneux / Jake Roberts, když 60-letý Dave Molyneux je 17násobným vítězem Tourist Trophy v kubatuře Sidecar, zatímco jeho spolujezdec Jake Roberts Newcomer na TT.

Na startu chyběli Founds/Walmsley kvůli poruše svého stroje a po předchozí havárii také dvojice Ellis/Clément, zatímco se na stupních vítězů skvěle druhým místem prezentoval 14násobný vítěz Ben Birchall jedoucí s novým spolujezdcem.

Výsledek Sidecar 2: 1. Ryan Crowe/Callum Crowe (GBM), Honda LCR. 2. Ben Birchall/Kevin Rousseau (GB/F), Honda LCR. 3. Dave Molyneux/Jake Roberts (GBM), Kawasaki DMR. 4. Alan Founds/Rhys Gibbons (GB), Yamaha LCR. 5. Lewis Blackstock/Patrick Rosney (GB), Yamaha LCR. 6. Steve Ramsden/Mathew Ramsden (GB), Honda LCR. 7. John Saunders/James Saunders (GB), Yamaha LCR. 8. Wayne Lockey/Matthew Rostron (GB), Honda LCR. 9. Robert Dawson/Matthew Sims (GB), Honda LCR. 10. Conrad Harrison/Ashley Moore (GB), Yamaha Ireson.

Druhý závod Supersport byl zrušen kvůli nepříznivému počasí, program na pátek se připravuje.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama