Reklama

Od Aragónu Corentin Perolari místo Mike di Meglia

Mistr světa 125 ccm z roku 2008 Francouz Mike di Meglio se chtěl stát jako první jezdec v historii jak mistrem světa EWC, tak také ve WorldSSP. Ovšem před Aragónem se rozhodl koncentrovat se pouze na závodění v EWC.

2008 se stal Mike di Meglio za finský tým Aki Ajo s motocyklem Derbi se čtyřmi vítězstvími a devíti pódiovými místy mistrem světa kubatury 125-tek. O rok později skončil s dvoutaktem Aprilia 250 ccm v MS na 8. místě. Ovšem během čtyř let závodění se čtyřtaktním motocyklem o objemu 600 ccm v Moto2 se mu nepodařilo pokořit umístění v Top-15. 2014 a 2015 závodil sice v MS-MotoGP, ale pouze doplňoval startovní pole: Umístění 25 a 24 hovoří za vše.

Nyní 30-letý Mike di Meglio ukončil hodně překvapivě své závodění v WorldSSP za tým GMT94 a chce se koncentrovat pouze na šampionát EWC, kde byl vloni platným členem mistrovského týmu.

Ačkoliv motocykly Yamaha R6 zatím jasně dominují letošnímu šampionátu WorldSSP, tak Mike di Meglio dokončil první dva závody tohoto závodního seriálu až na pozicích 17 a 18.

„Nerozumím tomuto jeho rozhodnutí, tým GMT94 ale bude pokračovat dále. Místo něho pojede od Aragónu jeho mladší krajan Corentin Perorali“, okomentoval ukončení závodění Di Meglia v šampionátu WorldSSP týmový šéf Christophe Guyot.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama