Reklama

NEC: Oliver König nakonec v Top-4

Na nizozemském okruhu Circuit van Drenthe, kde se jezdí Dutch-TT, skončil dvěma finálovými závody první ročník závodního nástupnického seriálu ADAC Northern Europe Cup Moto3, tedy NEC.

V Assenu dojel Oliver Konig v prvním závodě ve své kubatuře v Top-5, když vyhrál Sasha de Vits z Belgie za 18.37.975 před Němcem Dirkem Geigerem (+0,680) a dalším německým talentem Tonim Erhardem. Za čtvrtým Leonem Girgisem byl odmávnut na P5 náš Oliver König (+16,625).

Druhý závod v Assenu Oliver König bohužel nedokončil, neboť: „Tak druhy zavod za nami, v poslednim kole jsem bojoval o druhe misto, ale sampionat nakonec rozhodl britsky jezdec na GP, ktery priletel ze zadu a na ferovku me vystrelil na mars .... jsem cely, sezonu jsem zakoncil na ctvrtem miste celkove.“

Vítězem se stal Toni Erhardt za 22:00.805, druhý byl odmávnut Nizozemec San Kroeze a třetí Kevin Orgis. Dirk Geiger a vítěz prvního závodu Sasha de Vits pak dokompletovali Top-5.

Celkovým vítězem prvního ročníku NEC - ADAC Northern Europe Cup Moto3 - kubatury Standard - se po absolvování 10 závodů tedy stal Dirk Geiger z týmu Kiefer Racing se ziskem 166 bodů. Druhý se celkově umístil Dán Simon Jespersen se 147 body, když mu finále v Assenu nevyšlo a získal v něm pouze 18 bodů, zatímco Geiger si v Nizozemí připsal 33 bodů. Němec Phillipp Freitag - FKoch Rennsport&HannesAllwardt - se ziskem 117 bodů umístil na celkových stupních vítězů.

O pouhé 2 body za ním pak Top-4 dokompletoval náš Oliver König s 115 body. Český jezdec dokázal v letošní sezóně jeden závod vyhrát - druhý závod na Silverstone, a kromě toho ještě třikrát skončil na pódiu (1x2. - Hockenheimring a 2x3. - Silverstone a LausitzRing).

Následovali dva němečtí mladíci z týmu Kiefer Racing Toni Erhard (115) a Kevin Orgis (112). Matthias Meggie (Dynavolt Intact GP Junior Team) nasbíral 104 bodů, Belgičan Sasha De Vits (DV1 RacingTeam) - 101 a dva Nizozemci Rick Dunnik - (HDRacing) - 70 a Sander Kroeze (Ernst Dubbink Eveno racing) - 69 pak dokompletovali Top-10.

Jinak všichni jmenovaní používali motocykl Honda NSF250.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama