Reklama

Marquez: Udělal jsem několik chyb a byl jsem za ně potrestán

Současný mistr světa analyzuje to, co se v Argentině událo, a vysvětlil, co se stalo na startu a během závodu. Zde je to, co dnes řekl novinářům Marc Marquez.

Před zahájením tiskové konference mistr světa Marc Marquez promluvil před novináři v předvečer závodu v Austinu. Hlavními tématy byla situace během Grand Prix Argentiny, tedy to, co se událo před startem a co se stalo posléze v průběhu závodu.

Nejdříve se Marquez vyjádřil k situaci před startem vlastního závodu a vysvětlil, co se vlastně stalo: „Motor byl náhle vypnutý. Po víkendu Honda vše analyzovala a zjistili jsme, že v převodovce vznikl problém s elektronikou. To se již stalo během volného tréninku Calovi [Crutchlow], ale mysleli jsme si, že to byla chyba jezdce. Je to poučení, které budeme potřebovat do budoucna. “

Od té doby došlo k hodně zmatkům na startovním roštu: „Chtěl jsem zatlačit motocykl do boxů, a tak se podíval na komisaře, aby mně ukázal, co mám dělat. A najednou motor zase běžel. Nevěděl jsem, jestli bych se mohl vrátit na své místo, nebo ne. To bylo velké nedorozumění. Poprvé jsem zvedl ruku podle pravidel, ale nikdo mě neviděl, takže jsem se posunul. Musíme objasnit, co se má dělat v těchto situacích, ale doufám, že už nebudu mít takový problém. „

„V Argentině jsem udělal to, co jsem považoval za správné. Ale jsem vždy připraven poučit se z chyb, událo se mnoho věcí, a já jsem za to byl potrestán. Omluvil jsem se, pro mě je to uzavřená kapitola a já prostě musím přemýšlet o zlepšení některých věci, které jsem udělal špatně. A soustředit se na svou práci. Z té neděle se všichni zúčastnění mohli poučit. Budeme se snažit, v budoucnu takové věci dělat lépe.“, řekl dnes úřadující na vlastní TK mistr světa Marc Marquez.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama