Reklama

Marc Márquez dominoval Superprestigio Dirt Track

Při «Superprestigio Dirt Track» v Barceloně tradičně závodí Star mistrovství světa silničních motocyklů s profesionály z Offroadu. Stejně jako 2014 vyhrál Marc Márquez Superfinale.

Jako favorité nastoupili Marc Márquez a Brad Baker do «Superprestigio Dirt Track». Jelikož závodil Márquez v Superprestigio a Baker v kategorii Open, tak se oba sešli do vzájemného souboje až v Superfinale.

Ve finále Superprestigio, které se jelo na 3 jízdy, se střetli Xavi Vierge, Alex Márquez, Marc Márquez, Toni Elias, Joan Mir, Xavier Simeon, Ricky Cardus a Marcel Schrötter.

Nakonec vyhrál: Marc Márquez vyhrál, a za ním se umístili Toni Elias, Marcel Schrötter, Joan Mir, Xavier Simeon, Alex Márquez a Xavi Vierge.

Ve finále se tak utkali Marc Márquez, Toni Elias, Marcel Schrötter a Xavier Simeon z kategorie Superprestigio a obhájce titulu Brad Baker, stejně jako Tom Chareyre, Ferran Cardus a Gerard Bailo z kubatury Open.

Superfinale, ve kterém se utkali čtyři nejlepší z Superprestigio a čtyři z kubatury Open, se jelo na 16 kol. Márquez se prosadil hned po startu do čela, za ním následovali Baker a Chareyre. Po třech kolech vedl Marquez o 0,7 sec. Pak předjel Toni Elias profesionála z Offroadu Bakera a začal stíhat Márqueze.

Marc Márquez tak vyhrál po roce 2014 už podruhé «Superprestigio Dirt Track». Toni Elias neměl proti němu žádnou šanci a byl v cíli odmávnut jako druhý se ztrátou 0,715 sec. Brad «The Bullet» Baker doplnil stupně vítězů jako třetí, za ním se dále umístili Xavier Simeon, Gerard Bailo, Marcel Schrötter, Ferran Cardus a Tom Chareyre, který v předposledním kole spadl.

Challenge-Race, kde šlo o umístění 9 až 16 v kubatuře Superprestigio, vyhrál Ruben Xaus, za ním skončili Dani Ribalta, Albert Arenas, Fabio Di Giannantonio, Jesko Raffin, Xavi Fores, Marcos Ramirez a Jorge Martin.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama