Reklama

Kuba Smrž místo Karla Haniky

Už, už se zdálo, že bude mezi českými fanoušky po červnové epizodě Ježek kontra Hanika relativní klid, ale to je omyl. Comeback Kuby Smrže a tedy nahrazení Karla Haniky současným manažerem české motocyklové silniční reprezentace v sedle motocyklu Yamaha R1 italského týmu Guandalini se postaraly o další vášně.

Abychom dali šanci oběma táborům, tak bez úprav otiskujeme názory k tomuto případu obou dotyčných. A začneme u toho mladšího, tedy ex-pilota Grand Prix Karla Haniky, který tahá za kratší konec provazu:

„Ahoj všem. Chtěl bych se trochu vyjádřit k mojí budoucnosti. Mým příštím závodem v září bude 24h Bol d´Or. I když jsme měli v plánu, že dojedu sezonu 2018 u týmu Guandalini ve WSBK, tak nakonec nedošlo k dohodě jelikož jsme měli rozdílné názory na podmínky pro mé závodění. Laguna Seca byla skvělá zkušenost, a myslím i celkem úspěšná, každopádně technická trať jakou Laguna je, mi umožnila bojovat s ostatními, ale nadcházející výkonnostně náročné tratě by byly o dost složitější. Navíc když třeba před Portimaem už mají skoro všichni piloti odtestováno, by to byla velká nevýhoda. Vím, že výkonnostně mám na WSBK a věřím, že se nějaká šance v budoucnu objeví.

Moje smlouva s Mercury Racing nebyla v tomto případě žádným problémem, naopak všichni v týmu mi přáli úspěch v prestižnějším šampionátu a jsou mi oporou, ale jsem rád, že zůstávám s nimi.

Proto si myslím, že je lepší bojovat vepředu v EWC. Loni jsme v Bol d’Or skončili pátí, a letos se pokusíme opět o co nejlepší výsledek. Budu mít k sobě nové týmové kolegy David Perret, Angel Rodriguez a Ondra Ježek.

Díky všem za podporu!“

A jak okomentoval svůj nečekaný comeback Kuba Smrž, bezesporu česká superbiková jednička celé historie tohoto šampionátu:

„Není to dlouho, co jsem zvažoval, jestli ještě vůbec něco pojedu. Guandalini bohužel nenašel společné řešení s Karlem, aby dokončili sezónu a následně oslovil mě. Bral jsem to tak, že je to možná poslední šance vrátit se tam, kde jsem strávil tolik let a věřím, že díky svým zkušenostem můžu pomoci zlepšit především motorku pro 2019.” Kubův návrat nebude snadný s ohledem na dřívější zranění, ale o to větší motivaci má, když říká: “Po tříměsíční absenci to nebude snadné, navíc budu v Portimau týden po vyndání drátů z ramene. Ale věřím, že jet rychle jsem nezapomněl a rychle se do toho dostanu!

Na závěr děkuji za vše týmu Lloyd&Jones PR Racing BMW za dosavadní spolupráci a za to, že mě uvolnili."

Závěrem: Český motocyklový fanoušek z toho může pouze profitovat, minimálně až do konce sezóny 2018 uvidíme na startovním roštu českého jezdce!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama