Reklama

Kritika na komentování Simona Crafara

Jistě dělat komentátora není vůbec jednoduché, ale Simon Crafar, ex-vítěz Grand Prix královské kubatury 500-ccm z Nového Zélandu, dělá těch chyb hodně a kritika jeho odborných schopností je stále hlasitější.

Po odchodu britské komentátorské legendy Nicka Harrise do televizního štábu promotéra Dorny byl nově rozděleny úlohy: Ex-závodník Steve Day se stal komentátorem kubatury MotoGP, jako jeho pomocník byl angažován novinář od MCN Matthew Birt.

Místo Harrise byl do funkce uveden Simon Crafar, který v roce 1998 pro tým Red-Bull-Yamaha amerického majitele této stáje Boba McLeana senzačně vyhrál britskou Grand Prix v Doningtonu a posazil tehdy bezkonkurenčního Micka Doohana.

49-letý Crafar už během úvodního závodu v Doha několikrát opakoval, že Rossi používá vpředu měkké gumy, což byla absolutní blbost, neboť dle oficiální listiny, kterou dal k dispozici Michelin, to nebyla pravda.

Pilot Moto3 Lorenzo Dalla Porta (20) byl při rozhovoru Top-3 v Parc Fermé v Doha představen jako «Rookie», což samotný Ital vehementně opravil slovy: „Děkuji, ale nejsem Rookie“.

Faktem je: Lorenzo Dalla Porta absolvoval 2015 a 2016 vždy po 9 startech Grand Prix buď na divokou kartu, nebo jako náhradník v různých týmech, 2017 pak kompletní sezónu Moto3.

Potom také Crafar přejmenoval španělského favorita Jorge Martina na Juana Martina, z Alberta Puige udělal dokonce Sita Ponse.

Na tyto jeho chyby se snáší od britských fanoušků velká kritika a také na Crafarovu nepřipravenost hovořit k tématu, neboť se častokrát ozývá: «mhhhhhs» a «ahhhhs»...

Fanoušci po právu kritizují, že Crafar věděl o novém jobu čtyři až pět měsíců, a přesto se na něj zřejmě dostatečně nepřipravil.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama