Reklama

Königova šance do WorldSBK 2024 ještě trvá

Český jezdec Oliver König (21) se stále ještě nevzdává naděje, že by i ve své třetí sezóně závodění v šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým v něm zůstal stabilním jezdcem. Jak vypadá aktuální situace v jeho případě, když rozhodnuto musí být nejpozději do 30. listopadu 2023.

Šance pro Königa je v italské stáji «Team GoEleven», kde je volný motocykl Ducati Panigale V4R, který 2023 pilotoval úspěšně 27-letý Němec Philipp Oettl (15. místo - 124 bodů). Ten odešel z této italské stáje sídlící v městě Cherasco do francouzského týmu GMT94 se strojem Yamaha YZF R1 a v týmu GoEleven pojede místo něho ex-pilot MotoGP Andrea Iannone.

Mimochodem: V týmu GoEleven závodil v prostřední kubatuře 2016 mj. český jezdec Ondřej Ježek.

Tým majitele Gianniho Ramella a manažera Denise Sacchettiho patří k těm nejlepším a nejserióznějším privátním týmům superbikového paddocku.

Na sezónu 2024 tedy angažoval «enfant terrible» motocyklového šampionátu Andreu Iannoneho, který pochopitelně dostane k dispozici zbrusu nový stroj Ducati Panigale V4R. Ale po Oettlovi zbyl motocykl letošní konfigurace a co s ním? Pochopitelně může být upotřeben do národního šampionátu, třeba CIV, FSBK nebo třeba ESBK, ale může být rovněž nasazován do šampionátu WorldSBK...!

A jeho pořizovací cena není zas tak obrovská, řádově se pohybuje na polovině ceny nového motocyklu...

A to je velká šance pro Olivera Königa a jeho management, aby pražský jezdec mohl rozmnožit počet svých startů v tomto šampionátu (65) a získal také nějaké mistrovské body, když v právě uplynulé sezóně 2023 se mu to nepodařilo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama