Reklama

Kdo je vlastně Fermín Aldeguer?

Ve startovní listině World Cupu 2021 MotoE se celkem překvapivě za tým Openbank Aspar objevil teprve 15-letý Španěl Fermín Aldeguer. A hned na začátku oficiálních testů tohoto šampionátu elektrických motocyklů na sebe upozornil podruhé!

První den ukončil na celkově čtvrtém místě za zkušenými Domim Aegerterem, Ericem Granadem a Alessanderm Zacconem, ale před šampionem 2019 Matteo Ferrarim.

A druhý den testů v Jerezu se Fermín Aldeguer časově zlepšil ze včerejších 1:49.270 na dnešních ranních 1:48,571 a to znamenalo v časové tabulce první místo před Aegertrem, Granadem a Ferrarim, čímž jen potvrdil, že to včera nebyla vůbec náhoda.

Kdo to tedy Fermín Aldeguer vlastně je a kde a kdy se objevil na mezinárodní scéně?

Svůj mezinárodní debut dal tento mladý španělský teenager v roce 2018 v seriálu European Talent Cup, který 2019 ukončil celkově jako třetí. Vloni vyhrál španělský šampionát CEV v kubatuře Superstock 600.

Mimochodem: Tento šampionát CEV - STK 600 bude letos jezdit jediný Čech, který ve Španělsku zbyl - Ondřej Vostatek s motocyklem Yamaha R6 - H43 Team. Takže jde tento mladý Pražák správnou a už vyzkoušenou cestou.

Ale nazpět k Aldeguerovi: Týmový šéf Jorge «Aspar» Martinez o něm říká, že přes své mládí má správně nastavený životní styl a je schopen ovládat «velký bike» a nedělá mu problém pilotovat «bezhlukový» a hodně těžký motocykl Energica Ego Corsa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama