Reklama

Kawasaki Pedercini: Anthony West ohrožuje Barrierovo místo

Australan Anthony West svými výkony a výsledky při závodech MS-Superbike v Sepangu a na Doningtonu zanechal velmi dobrý dojem. Nyní týmový šéf stáje Kawasaki Pedercini a bývalý jezdec tohoto šampionátu Lucio Pedercini uvažuje, co s tímto „klokanem“ dále.

Umístěním v Top-5 v deštivém závodě v Sepangu získal Anthony West pro italský tým Pedercini dosavadní nejlepší umístění v šampionátu WorldSBK vůbec. V prvním svém závodě tohoto šampionátu vůbec byl bývalý vítěz GP-Moto2 odmávnut na P9, v Donington Parku pak skončil jednou na P10 a jednou v Top-12. Tedy při všech čtyřech závodech vždy bodoval.

West zde startoval jako náhradník za zraněného Sylvaina Barriera, který se během svých jízd v letošním roce - až do svého zranění - nedostal přes hranici P15: „Tým si takové výsledky nezaslouží“, byl hodně tvrdý na Francouzovu adresu West a hned také dodal: „Jejich závodní materiál je dobrý, ostatně po mém závodění v Sepangu bych za ně už nikdy nejel, kdybych nebyl přesvědčen o tom, že mají bike do Top-10. Chlapci v týmu jsou dobří, všichni se ke mně chovají přátelsky a v boxu pracují velmi profesionálně“.

Barrier si začátkem dubna přivodil v Aragónu několikanásobnou zlomeninu pravého předloktí, ovšem v Misanu by chtěl s Kawasaki Ninja ZX-10R znovu závodit.

Mám s Barrierem platnou smlouvu, a nedokáži posoudit, v jakém stavu je jeho zranění. Sylvain chce v Misanu slavit comeback. Na straně druhé Anthony odvedl fantastickou práci, ačkoliv neměl čas pořádně motocykl nastavit. Když v Sepangu poprvé seděl na superbikovém motocyklu, tak se umístil před továrními motocykly Kawasaki. Celému světu jsme tak ukázali, že náš bike není zas tak špatný. Samozřejmě, není to žádný tovární motocykl, ale nejsme zas tak daleko, pokud je v jeho sedle dobrý jezdec“, dodal Lucio Pedercini.

Stabilní jezdci týmu Pedercini Saeed al Sulaiti (platí za letošní závodění v WorldSBK statisíce Euro) a také Sylvain Barrier si své závodění v letošní sezóně pochopitelně platí, zatímco Anthony West by na zbývající závody sezóny 2016 nepřinesl týmu Pedercini-Kawasaki vůbec nic.

„Nechci, aby vyhodili Saeeda, je to hodně veselý hoch, kterého znám z doby mého závodění u QMMF, takže vycházím z toho, že Pedercini musí vše dojednat s druhým jezdcem z týmu. Jediným důvodem, proč jsem za své a sponzorské peníze startoval na Wildcard na Phillip Islandu a v Assenu bylo, že jsem si chtěl zajistit místo v MS-Superbike. Nyní tam jsem a chci tam zůstat“, je jasného názoru West.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama