Reklama

WSBK: Zraněného Barriera nevystřídá Haslam, nýbrž Mahias

Zranění francouzského pilota týmu Pedercini Kawasaki Racing Sylvaina Barriera se ukázalo vážnější, než se na první pohled zdálo, a tak ex-šampion STK FIM 1000 Cupu musí určitě vynechat následující závod v Assenu.

Včera večer byl 27letý francouzský jezdec operován v lyonské nemocnici „Clinique du Parc,“ známým chirurgem Dr. Jérome Garretem, na pravé ruce, kterou si nadvakrát komplikovaně zlomil ve druhé aragónské jízdě, když havaroval ve 3. kole v T15: „Zařadil jsem špatnou rychlost a z motocyklu jsem byl doslova torpédován. Nešťastnou shodou okolností dopadl motocykl na mou ruku a jen jsem cítil, jak v ní něco ruplo“.

„Doktoři jsou názoru, že nyní minimálně 3 týdny nesmím ruku zatěžovat a tak jen doufám, že při domácím závodě mého týmu v Imole nebudu chybět“, dodal dále Barrier.

Ačkoliv Kawasaki Europe souhlasila s tím, že náhradníkem za francouzského pilota bude zkušený Brit Leon Haslam, tak britský tým, za který vicemistr světa 2010 nyní závodí (Kawasaki GB Moto), se postavil proti, neboť nechce riskovat eventuální zranění jezdce, který patří určitě mezi papírové favority letošního šampionátu BSB.

Francouze Sylvaina Barriera tak minimálně v Assenu vystřídá jeho krajan Lucas Mahias, tedy pilot, který má v poslední době opravdu smůlu. Nejdříve se rozpadl v sezóně 2015 český tým Intermoto Kawasaki, letos měl závodit rovněž ve WorldWSS za oficiální tým Yamahy vedený Martialem Garciou (společně s dalším Francouzem Luisem Rossim) - tento tým ale do sezóny 2016 vůbec nevyjel....



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama