Reklama

Karel Hanika: Závody s wild card v MS jsou možné

V týmu Freudenberg Racing obdržel bývalý pilot GP Karel Hanika svou druhou šanci, a tu také využil. Při závodě MSJ v Albacete byl odmávnut v Top-5.

Potom, co byl Karel Hanika v MS-Moto3 v týmu Platinum Bay-Real Estate nahrazen Dannym Webbem, obdržel v německém Freudenberg Racing novou šanci závodit a to v mistrovství světa juniorů. Hned během prvního závodního víkendu v Albacete si jezdec KTM vyjel hodně solidní páté místo, když ze stejného místa odstartoval i ze startovního roštu.

„Myslím si, že to pro mě byla dobrá možnost, startovat zde s tímto motocyklem a v tomto týmu. Chtěl bych poděkovat mé rodině, mému týmu a těm lidem, co mě podpořili. Tento závodní víkend jsme dokázali, že nejsem úplně blbý jezdec, a jsme schopni ještě pořád zajíždět dobré výsledky. Byl to dobrý závodní víkend, ale v závodě samotném jsem měl kvůli mému jezdeckému stylu problémy, neboť jsem zruinoval mou zadní pneumatiku“, řekl po závodě v Albacete 20letý český jezdec.

„V posledních 5 kolech jsem nemohl přidávat plyn jak bych chtěl a nemohl jsem akceptovat tempo těch nejlepších. To není žádná výmluva. Byla to moje chyba a má to co společného s mým jezdeckým stylem. S KTM jsem závodil už v minulém roce, ale posledních sedm nebo osm měsíců jsem jezdil s Mahindrou, takže potřebuji ještě nějaký čas. A není to ale výmluva. V každém případě jsem dokázal držet tempo s Dalla Portou a ten je schopen i v mistrovství světa jezdit v první skupině“, říkal dále v Albacete Hanika.

A jaké má plány Hanika dále? „Chtěl bych dokončit tuto sezónu za tým Freudenberg, ale není to ještě jisté. Jistá je moje účast na příštím závodním víkendu v Portimao. A jsou také možné starty s wild card v mistrovství světa.“.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama