Reklama

Josh Brookes: O titul v BSB bude bojovat v týmu Anvil Hire TAG Yamaha

Britský superbikový šampionát 2017 bude ještě silnější: Po neúspěšné sezóně v MS- Superbike se vrací Joshua Brookes s týmem Anvil Hire TAG Yamaha nazpět do BSB.

Sice stále jsou ještě některá místa v britském šampionátu volná, ale už nyní se ukazuje, že to bude velmi zajímavá a napínavá sezóna. Listinu favoritů vede pětinásobný šampion BSB Byrne, ale listina pilotů, kteří se chtějí stát šampióny je hodně dlouhá.

Rutinéři Sylvain Guintoli, Leon Haslam, John Hopkins, James Ellison, Michael Laverty, Davide Giugliano, Christian Iddon, Jason O’Halloran, Dan Linfoot, Tommy Bridewell stejně jako talentovaní jezdci Glenn Irwin, Luke Mossey a Billy McConnell se už hodně brzy zapsali do startovní listiny nové sezóny a tedy do širšího kruhu favoritů.

Joshua Brookes, britský šampion 2015 se vrací do BSB nazpět. Brookes tehdy vyhrál s motocyklem Milwaukee Yamaha celkem 13 vítězství ve 26 závodech.

V MS-Superbike 2016 se mu s BMW S1000RR vůbec nedařilo, sedmé místo v dešti na Lausitzringu byl jeho nejlepší výsledek, v celkovém pořadí skončil Brookes až čtrnáctý.

Když mu tým Milwaukee oznámil (dle Abrahama hodně pozdě), že 2017 pojedou s motocykly Aprilia Eugene Laverty a Lorenzo Savadori, tak začal hledat volné místo jak v WorldSBK, tak v BSB nebo v seriálu US-Superbike MotoAmerica, tak už bylo hodně pozdě a všechna kvalitní místa obsazena jinými jezdci.

Začátkem října se Brookes dohodl s týmem Halsall Racing, který chtěl v šampionátu BSB přestoupit z motocyklu Suzuki na Yamahu. Uprostřed listopadu ale tým Hallsall překvapivě oznámil, že v šampionátu BSB končí a v budoucnu se bude zaměřovat na Road Racing.

Zatímco na přelomu roku bylo okolo Brookese hodně ticho, tak dnes bylo oficiálně oznámeno, že 33-letý Australan pojede za tým Anvil Hire TAG Yamaha v BSB.

Zároveň bylo také v minulých hodinách oznámeno, že Tommy Bridewell pojede v BSB s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-10RR za tým WD40 GR MotoSport.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama