Reklama

Hanika: S wild card pro nejlepší výsledek za 3 roky?

Karel Hanika neměl po vyhazovu z týmu Platinum Bay Real Estate žádnou šanci, jak zůstat v MS-Moto3. Musel se spokojit s MSJ-CEV Repsol, kde mu podal přátelskou ruku německý tým Freudenberg.

Hanika není v rodinném týmu Freudenberg z Bischofswerdy žádnou neznámou osobou. 2013 s ním vyhrál nejen 6 závodů IDM, nýbrž také mistrovství Evropy v Albacete – vždy v kubatuře Moto3.

Nezaměstnaný Hanika jel první závod pro Freudenberg Racing opět v Albacete a hned v premiéře byl odmávnut v Top-5 s minimální ztrátou za vítězem.

Mimochodem: V Albacete vyhrál čerstvý náhradník za Fenatiho – Lorenzo Dalla Porta.

Lokalmatador Hanika bydlí pouhých 15 km od Masarykova okruhu, v sídlišti Bohunice. Na Masarykově okruhu závodil v MS-Moto3 už dvakrát: 2014 dojel po 19. místě na startovním roštu do cíle sice jako 15., ale s nejnižší ztrátou na vítěze v historii MS vůbec - pouhých 1,838 sec dělilo Top-15 - tedy Haniku a vítěze Alexise Masboua.

Vloni po super Qualifying – P7., dokončil po restartovaném startu a po pádu závod až na P26.

Pochopitelně, po dvou letech bez výrazného úspěchu musel své místo - nejlépe dojel v Argentině 2015 v Top-7 - v prominentním týmu Red Bull KTM Ajo uvolnit a s motocyklem Mahindra MGP30 týmu Platinum Bay Real Estate se ale nebyl vůbec schopen spřátelit.

Po 7 závodech letošního šampionátu bez jediného mistrovského bodu doufá nyní opravdový lokalmatador, že jeho vystoupení v Brně nebude žádná ostuda a že s modifikovanou KTM RC 250 GP - je opatřena motorem od Phillipa Ötlla - dojede v Top-15 a tím se nabídne pro další wild card, třeba pro sezonní finále ve Valencii.

A první den se na Masarykově okruhu Hanikovi opravdu dařilo: V přehledu časů mu patřilo skvělé 13. místo, tedy hodně reálná šance na Top-15 v nedělním závodě.

Svou skvělou formu potvrdil Hanika i při včerejší kvalifikaci, když sice kvůli pádu hned na začátku, objel pouze dvě rychlá kola, ale to jedno znamenalo hned P13 a tedy 5. řadu na startovním roštu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama