Reklama

Finálový den testů začali nejlépe Alex Marquez a Enea Bastianini

Třetí finálový den testů IRTA na okruhu Circuito de Jerez začali nejlépe Španěl Alex Marquez v kubatuře Moto2 a Ital Enea Bastianini v Moto3, náš Jakub Kornfeil byl po ranním testování až na 25. místě.

Španěl Alex Marquez z týmu EG 0.0 Marc VDS zajel své nejlepší kolo výkonem 1:41.793 min. a druhého Portugalce Miguela Oliveiru (KTM) nechal za sebou o 0.195 sec. První dva dny nejrychlejší Ital Francesco Bagnaia obsadil místo třetí (+0.387), Jihoafričan Brad Binder s KTM a zkušený Ital Mattia Pasini dokompletovali Top-5.

V elitní desítce dále skončili nevlastní bratr Valentina Rossiho Luca Marini jako šestý, opět velmi rychlý Španěl Isaac Vinales sedmý, Němec Marcel Schrötter osmý, další Ital Lorenzo Baldassari devátý a Brit Sam Lowes doplnil Top-10.

V nejslabší kubatuře šampionátu, tedy Moto3, byl v prvním dnešním testu nejrychlejší Ital Enea Bastianini časem 1:45.715 min. Druhý skončil Španěl Jorge Martin se ztrátou 0.169 sec. a jako třetí se umístil Rookie šampionátu a juniorský mistr světa Dennis Foggia. Niccolo Antonelli obsadil místo čtvrté a Top-5 dokompletoval Němec Phillip Öttl.

Hned za ním se umístil na místě šestém pilot týmu Redox Prüstel GP Ital Marco Bezzecchi, za ním skončili Nicolo Bulega, Japonec Tatsuki Suzuki, Argentinec Gabriel Rodrigo a Lorenzo Dalla Porta.

Jakub Kornfeil zajel své nejrychlejší kolo výkonem 1:47.862 a jelikož ztratil na Bastianiniho 2.147 sec., tak to znamenalo až 25. místo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama