Reklama

Ducati nabídla Bautistovi jak pokračovat v kariéře

Jedním z nejzkušenějších současných pilotů MotoGP je rozhodně 33-letý Španěl Alvaro Bautista. Má na svém kontě 266 startů v závodech Grand Prix, z toho 150 v «premier class» MotoGP.

Jedno je ovšem jisté, pokud by se Fabio Quartararo z nějakých důvodů nestal jezdcem nového týmu SIC-Petronas-Yamaha a toto místo by zaujal Alvaro Bautista, tak se po skončení sezóny musí tento Španěl s paddockem MotoGP rozloučit.

Neznamenalo by to ale konec jeho kariéry motocyklového závodníka v Mistrovství světa. Bautista nyní dostal nabídku od továrny Ducati závodit v MS-Superbike a to v továrním týmu Ducati Corse.

Paolo Ciabatti k tomu uveřejnil: „Alvaro dostal od nás nabídku závodit a podílet se na vývoji nového motocyklu Panigale V4.“

Jelikož jasnou tovární #1 v Ducati Corse v šampionátu WorldSBK je Chaz Davies, tak se dá logicky vyvodit, že smůlu by měl 35-letý italský veterán Marco Melandri.

Ten stejně «koketuje» s tím, že by závodil s motocyklem Yamaha v novém oficiálním týmu Yamahy. Ten vznikne ze současného týmu GRT v WorldSSP patřící ex-pilotovi Grand Prix Mirko Giansantimu. Dle Andrea Dosoliho (ředitel závodního oddělení Yamahy pro WorldSBK) je zde následující možnost: Kromě uvažovaných pilotů z WorldSSP Sandra Corteseho, Lucase Mahiase nebo Julese Cluzela - pokud by nechyběly finanční prostředky, tak by přicházela v praxi kombinace 1+1, pokud by ale byly finanční prostředky pouze pro jednoho jezdce, tak by přednost dostal jezdec z WorldSSP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama