Reklama

Dostane šanci Alex de Angelis?

Najít náhradníka za zraněného Eugene Lavertyho není vůbec jednoduché! Byli kontaktováni různí piloti nebo jejich managementy, ale dosud se nepodařilo najít odpovídající řešení. Faktem je, že se jedná o 3 závodní víkendy - tedy o 6 jízd.

Po svém pádu v Thajsku musí Eugene Laverty vynechat následující tři závodní víkendy MS-Superbike. Ovšem najít v tuto dobu náhradníka světových parametrů není vůbec jednoduché.

31-letý Eugene Laverty havaroval přes přední kolo a za ním jedoucí Jordi Torres neměl žádnou šanci se mu vyhnout. Přejel bývalého ex-vícemistra světa přes pánevní kost a Laverty utrpěl dvě zlomeniny pánve na pravé straně.

Závody v Aragónu, Assenu a Imole musí irský jezdec vynechat, k dispozici bude až při domácím závodě na Donington Parku, kde se poslední víkend v květnu opět posadí na svůj motocykl Aprilia RSV4.

Týmový manažer Milwaukee Shaun Muir tak už 5 dní usilovně hledá za Lavertyho náhradníka. Ale koncem března je volný špičkový pilot opravdovou «bílou vránou».

Nejjednodušším řešením by byl testovací pilot Aprilie Matteo Baiocco, ten závodí za továrnu z Noale v CIV - tedy v italském šampionátu. Ovšem Muir dobře ví, že nejlepší léta má už tento 33-letý Ital dávno za sebou.

Určitě zajímavým řešením by bylo angažování Chilana Maximilian Scheiba, který za tovární tým Aprilie závodí v ME-Superstock-1000, ale Aprilia nechce 22-letého talentovaného jezdce z Jižní Ameriky uvolnit - zcela logicky, musel by vynechat tři závody ME a eventuální zisk titulu by se stal pouhým snem.

Možností byl rovněž Jihoafričan Sheridan Morais, ovšem ten u týmu Kawasaki Puccetti jasnou #1 jako náhradník za zraněného Kenana Sofuogla. Morais má velmi dobré kontakty ke značce Kawasaki, ostatně MS-Supersport 2017 ukončil celkově na 4. místě (i když s motocyklem Yamaha) a vyhrál závod na Lausitzringu.

Sylvain Guintoli, mistr světa 2014 s motocyklem Aprilia, s díky odřekl se slovy, že má smlouvu se Suzuki pro MotoGP.

Muir se zajímal o situaci se smlouvou bývalého jezdce továrny Aprilia v MotoGP Stefana Bradla, ovšem Bavorčan má neprodyšnou smlouvu s HRC.

A další uvažovaný pilot Jonas Folger není aktuálně k sehnání a nebere telefony a nereaguje na SMS ani svému ex-manažerovi Bobu Moorovi.

Protože nezávodí Aprilia v žádném národním šampionátu mimo CIV, tak je okruh pilotů, kteří mají zkušenosti s RSV4 a přicházejí tedy v úvahu hodně omezený.

Zdá se, že «nezaměstnaný» zkušený SanMariňan Alex De Angelis, by tak mohl dostat nečekanou šanci. 2016 závodil za tým IodaRacing Aprilia v MS-Superbike. Ačkoliv při těžkém pádu v Motegi 2015 přišel málem o život a od té doby laboruje s poškozenými nervy ve svém pravém rameni, dokázal v dešti 2016 obsadit na Lausitzringu na druhém místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama