Reklama

Donington Park: 5 pilotů s wild card!

Neobyčejně silnou konkurenci v podobě pilotů s wild card nabídne stabilním jezdcům následující závodní víkend na okruhu Donington Park. Celkem pět jezdců na motocyklech tří značek se představí v kolébce Superbike.

Lokalmatador Leon Haslam bude pilotovat, stejně jako v Imole, motocykl Kawasaki i ZX-10RR týmu Puccetti.

Překvapení letošního šampionátu BSB, 21-letý Brit Bradley Ray, pak pojede za tým Hawk/Buildbase Suzuki motocykl GSX-R 1000.

Dalším bude 30-letý Ital Niccolo Canepa, který pojede za tým Yamaha Motor Europe s motocyklem Yamaha R1, které jinak pilotují Alex Lowes a Michael van der Mark v týmu Pata Yamaha. Canepa se stal vítězem šampionátu Superstock-1000 2007 s Ducati. V MS-Superbike závodil za různé týmy a značky, ale více než sedmá místa z toho nebyla. Naposled tak nahradil zraněného Sylvaina Guintoliho v továrním týmu Yamaha v Misanu 2016 (1. jízda) a ve stejném roce také v Laguna Sece. 2016 se stal Canepa s motocyklem GMT94 Yamaha mistrem světa Endurance.

Mimochodem: 2009 závodil Canepa za Pramac Ducati jednu sezónu v MotoGP a nejlépe dojel osmý - v Donington Parku.

Další divokou kartu dostal nám hodně známý Gino Rea (OMC Racing), tedy ex-pilot WorldSSP a Moto2, ten pojede s motocyklem Suzuki.

A velkou neznámou je britský mladík Mason Law (Team WD40) s motocyklem Kawasaki.

Samozřejmě, že pojede ještě jeden jezdec s wild card, stejně jako během všech ostatních závodech v Evropě: Úřadující šampion ME-STK Ital Michael Ruben Rinaldi v juniorském týmu Aruba Ducati třetí tovární motocykl z Borgo Panigale.

Sečteno - podtrženo: 25 jezdců bude na startovním roštu v kolébce Superbike!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama