Reklama

Chaz Davies se zranil na Supermotardu

Aktuálně druhý jezdec šampionátu WorldSBK Chaz Davies se během letní přestávky už podruhé zranil. Tentokrát se mu to přihodilo při tréninku se supermotardovým motocyklem nedaleko závodního okruhu MotorLand Aragón.

Je to další zranění britského továrního pilota Ducati, neboť při tréninku na MTB-kole si Chaz Davies totiž zlomil pravou klíční kost a 19. července byl v Barceloně operován. To se ale stalo v letní přestávce šampionátu WorldSBK. Nezúčastnil se tak pouze World Ducati Week od 20. do 22. července na okruhu Misano World Circuit, kde se konal také Race of Champions.

Nyní má dle prvních zpráv Davies zraněné pravé rameno a otřes mozku a zřejmě nebude startovat v dalším závodě šampionátu, který se koná v polovině září v Portimao. Během dnešního dne se dá očekávat oficiální zpráva, jak vážné je jeho zranění.

V šampionátu WorldSBK vede Jonathan Rea (Kawasaki) s náskokem 92 bodů před Chazem Daviesem. Pokud by Brit Davies nemohl v Portugalsku startovat, tak by nejbližším soupeřem Rey v boji o titul mistra světa 2018 byl Michael vd Mark se ztrátou 122 bodů na lídra šampionátu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama