Reklama

CEV míří do Aragónu: S Hanikou a Salačem

Předposlední - v pořadí sedmou - zastávkou šampionátu CEV, jinak také MSJ-Moto3 nebo ME-Moto2 je okruh Motorland Aragon, kde jsou na pořadu dvě jízdy kubatury Moto2 a jedna v Moto3. Na startu budou i dva Češi - Karel Hanika v Moto2 a Filip Salač v Moto3.

V kubatuře Moto3 je přihlášeno neuvěřitelných 48 mladých talentů, jen namátkou několik jmen: Zkušenostmi ze startů v závodech Grand Prix se mohou pochlubit třeba Španěl Jaume Masia, Němec Tim Georgi, Mexičan Gabriel Martinez-Abrego, další Španěl Raul Fernandez, jeho krajan Aaron Muňoz či Ital Dennis Foggia. A do MS 2018 má třeba namířeno i Rus s kazašskou licencí Makar Yurchenko.

V šampionátu MSJ/Moto3 vede suverénně Dennis Foggia (KTM) s celkovým počtem 156 bodů. Druhý je Jeremy Alcoba (Honda) s 96 body. Následují Vicente Perez s 96 body, Alonso Lopez s 95 a letošní celkový vítěz Red Bull Rookies Cupu Kazuki Masaki s 83 body. Filip Salač z českého týmu Montáže Brož s loňským motocyklem KTM po Phillippu Öttlovi je celkově na 28. místě se ziskem 8 bodů, když ale kvůli zranění musel některé závody bohužel vynechat. Pokud zde dojede Salač v bodech (Top-15), tak to bude jistě úspěch - to se mu zatím letos podařilo pouze dvakrát.

Silnější kubatura, tedy Moto2, bude mít na startu maximálně 20 jezdců, kteří se do Aragónu přihlásili a na programu jsou dva závody. V závodech Grand Prix jsme už z nich viděli následující piloty: Itala Federica Fuligniho, Američana Joe Robertse, Španěla Hectora Garzó, Jihoafričana Stevena Odendaala, Brazilce Erica Granada, Japonce Hiroki Ona, Španěla Rickyho Carduse a pochopitelně našeho Karla Haniku.

V šampionátu ME/Moto2 je na čele Brazilec Eric Granado se ziskem 160 bodů. Zkušený Ricky Cardus je nejen testovacím pilotem KTM, ale zároveň druhým jezdcem v tomto šampionátu - 140 bodů. Trio nejlepších kompletuje loňský šampion Steven Odendaal s japonským motocyklem NTS (117). Se zkušenostmi z MS je zatím čtvrtý Hector Garzó (87), Top-5 kompletuje Američan Joe Roberts - jezdící MS za AGR - se ziskem 82 bodů. V MS s wild card jsme už několikrát viděli Itala Federica Fuligniho (6. - 72) a Japonce Hiroki Ona (8. - 53).

Svou premiéru v šampionátu CEV kubatury Moto2 bude za tým Willi Race absolvovat zkušený český ex-pilot Grand Prix Karel Hanika, zatímco jeho předchůdce Jirku Mrkývku na startu v Aragónu bohužel neuvidíme (snad až ve finále ve Valencii). Body by pro Haniku neměly být v Aragónu problémem - ostatně tuto trať dobře zná - umístění v Top-10 je hodně reálné. Ještě k motocyklu Kalex, který pilotuje Hanika - jedná se o záložní motocykl týmu SAG (Stop & Go z MS-Moto2).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama