Reklama

Česká stopa u Guandalini Racing pokračuje: Kuba Smrž!

Nejúspěšnější český jezdec v historii MS-Superbike Jakub Smrž bude slavit comeback v tomto šampionátu. Za tým Guandalini Racing pojede s motocyklem R1 poslední čtyři letošní závodní víkendy.

Protože Karel Hanika nedostal od týmového bosse Mercury Racing Viktora Nosse svolení k závodění v MS-Superbike, tak se týmový principál stejnojmenného týmu Mirco Guandalini musel ohlédnout po jiném jezdci. A našel ho ve starém známém, Kubovi Smržovi.

Ten má na svém kontě celkem 152 startů v MS-Superbike, včetně 5 pódiových umístění a 3 Pole Position. Smrž už vloni vypomáhal při závodě v Laguna Sece tomuto týmu a s motocyklem Yamaha YZF R1 dojel dvakrát těsně za body. I letos po vyhazovu Ondřeje Ježka se šéf týmu Mirco Guandalini nejdříve ptal Smrže, zda by nebyl schopen závodit po závodě na Masarykově okruhu právě on. Ovšem Kuba byl zraněný a tak doporučil Karla Haniku. Nyní už je ale Kuba zdráv a tak nic už nebrání tomu, aby se ve zbývajících závodních víkendech objevil s motocyklem Yamaha YZF R1 právě Kuba Smrž.

Český jezdec závodil v MS-Superbike v letech 2007 - 2012 a v sezóně 2009 se umístil s tímto týmem celkově v Top-10, což bylo jeho nejlepší umístění během jeho závodění v seriálu MS-Superbike.

Kuba Smrž tak pojede poslední čtyři letošní závodní víkendy v portugalském Portimao, ve francouzském Le Mans, v argentinském Villicum a katarském Losailu.

Pro Motoforum.cz Kuba Smrž (35 let) řekl: „Ano pojedu, zbylo volné místo a možná je to pro mě poslední šance jet MS. Co se týká příštího roku, uvidím jak to půjde letos...“

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama