Reklama

10. vítězství na TT pro Petera Hickmana

První závod kubatury Superstock se stal kořistí Petera Hickmana (BMW) a bylo to jeho jubilejní desáté vítězství na Isle of Man a v kubatuře Superstock pak čtvrté vítězství v řadě.

Závod musel být kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám v horské oblasti okruhu Snaefell Mountain Course (mraky byly příliš nízko a tak hrozil déšť, lehce mrholilo) odstartován o 3 hodiny později, tedy až v 15.45 hodin SEČ.

Stupně vítězů v prvním závodě kubatury Superstock dnes doplnili Michael Dunlop (Honda) a Dean Harrison (Kawasaki). Michael Dunlop byl v Qualifying letošní Tourist Trophy dominantní osobností ve všech kubaturách, pouze v Superstock nevedl po pěti dnech časovou tabulku, nýbrž zde hrál prim Peter Hickman, který ale své nejrychlejší kolo absolvoval za Deanem Harrisonem a jeho superbikovým motocyklem.

Pro 51-letého Michaela Ruttera to byl dnes 83. závod na Tourist Trophy, čímž se vyrovnal svému otci Tonymu (ten zemřel před třemi roky).

Na startu se objevil i lokalmatador Conor Cummins, který během tréninkových dnů musel být kvůli infekci hospitalizován v nemocnici Nobles Hospital.

Na úseku Ballaugh Bridge měl Hickman náskok 2,2 sekundy na Dunlopa, který dojel Hilliera. O další 4 sekundy následoval Harrison, Top-5 kompletovali Todd a týmový kolega Cummins.

Na rozdíl od závodu Superbike tankovali jezdci už po prvním okruhu, takže vedl Hickman časem 16:53,803 minuty a s náskokem 2,7 sekundy před Dunlopem. Harrison (+13 sec.) a Todd (+22 sec.) už byli ze hry o vítězství mimo.

Ačkoliv Dunlop riskoval na každém kilometru tratě, nemohl zabránit tomu, že Hickman svůj náskok od mezičasu k mezičasu stále zvyšoval a po 2 ze 3 okruhů vedl o 16 sekund. Bylo jasné, že se Hickman blíží svému čtvrtému vítězství v řadě - v kubatuře superstock, pokud nebude mít defekt...

V posledních 60,735 kilometrech závodu se se na pořadí v Top-3 nic nezměnilo. Hickman projel cílovou páskou s dlouhým Wheelie a oslavil tak své desáté vítězství na TT, čímž se v počtu vítězství na TT vyrovnal legendám jako jsou Giacomo Agostini a Stanley Woods. Druhý skončil Dunlop a Harrison dojel v tomto týdnu potřetí na třetím místě.

Výsledek Superstock 1: 1. Peter Hickman (GB), BMW, 3 kola za 51:05,244 min. 2. Michael Dunlop (GB), Honda, 23,171 sec zpět. 3. Dean Harrison (GB), Kawasaki, +37,998 sec. 4. Davey Todd (GB), Honda. 5. James Hillier (GB), Yamaha. 6. Jamie Coward (GB), Honda. 7. Conor Cummins (GBM), Honda. 8. David Johnson (AUS), Honda. 9. Mike Browne (IRL), BMW. 10. Shaun Anderson (GB), Suzuki.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama