Reklama

Michael Dunlop vyhrál po 26. Tourist Trophy

Michael Dunlop se natrvalo zapsal do historie závodů Tourist Trophy, když dnes vyhrál už svůj 26. závod na Isle of Man. 35-letý Severní Ir dnes trumfoval v prvním závodě kubatury Supersport.

Tímto vítězstvím se v počtu trumfů vyrovnal svému strýci Joey Dunlopovi. 11 ze svých dosavadních 25 trumfů získal právě v kubatuře Supersport. Po prvním tréninku nebyl spokojen se svým motocyklem Triumph Street Triple 765 a tak ho pro závod vyměnil za motocykl Yamaha R6 a na něm dokázal vyhrát. Bez vítězství na Tourist Trophy je tak stále Davey Todd (Ducati Panigale).

Výsledek Supersport 1: 1. Michael Dunlop (GB), Yamaha, 4 kola za 1h11:19,297 min. 2. Davey Todd (GB), Ducati, 8,574 sec zpět. 3. Dean Harrison (GB), Honda, +30,955 sec. 4. James Hillier (GB), Kawasaki. 5. James Hind (GB), Suzuki. 6. Josh Brookes (AUS), Yamaha. 7. Paul Jordan (GB), Honda. 8. Mike Browne (IRL), Yamaha. 9. Michael Evans (GBM), Triumph. 10. Peter Hickman (GB), Triumph...34. Michal Dokoupil (CZ), Yamaha.

V prvním závodě sidecarů, tedy artistů na tříkolových motocyklech, vyhrála domácí dvojice bratrů Croweových - Ryan a Callum. Otec dnešních vítězů Nick Crowe vyhrál na TT celkem pětkrát. A i jinak byly dnešní stupně vítězů rodinnou záležitostí, neboť Pete (2.) a Alan Founds (3.) jsou bratři a Rhys Gibbons je synovcem obou.

Výsledek Sidecar 1: 1. Ryan a Callum Crowe (GBM), Honda LCR. 2. Pete Founds/Jevan Walmsley (GB), Honda DDM, 26.894 sec zpět. 3. Alan Founds/Rhys Gibbons (GB), Yamaha LCR, +101,274 sec. 4. Lewis Blackstock/Patrick Rosney (GB), Yamaha LCR. 5. Lee Crawford/Scott Hardie (GB), Kawasaki LCR. 6. Tim Reeves/Mark Wilkes (GB), Honda LCR. 7. Todd Ellis/Emmanuelle Clément (GB/F), Yamaha CES. 8. John Holden/Frank Claeys (GB/B), Suzuki Christie. 9. John Saunders/James Saunders (GB), Yamaha LCR. 10. Conrad Harrison/Ashley Moore (GB), Yamaha Ireson.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama