Reklama

WSS - Randy Krummenacher: Veni, vidi, vici

Překvapivým vítězem závodu MS Supersport se stal švýcarský Rookie tohoto šampionátu Randy Krummenacher.

Tento 26letý Curyšan byl až do roku 2015 pravidelným účastníkem Grand Prix, kde startoval celkem v 145 závodech (Moto3 - 67 a Moto2 - 78.). Nějakého velkého úspěchu se ale nedočkal a tak musel na letošní sezónu změnit závodní seriál.

Ačkoliv přišel do paddocku Grand Prix už v roce 2006, tak za plných devět sezón stál pouze jednou na stupních vítězů. V roce 2007 byl odmávnut na P3 při GP Katalánska v kubatuře do 125 ccm s motocyklem KTM. V této třídě se celkově nejlépe umístil na P9 v roce 2010 a vzápětí také přestoupil o kubaturu výš, do Moto2.

Zde se mu už tolik nedařilo, během pěti sezón dojel nejlépe jako čtvrtý na Sachsenringu 2011 a celkově nepřekročil práh P18 po skončení sezóny (2011 a 2012).

Jeho kariéru také hodně poznamenalo zranění z cyklistického tréninku 24. března 2008, kdy sjížděl s bicyklem MTB zasněženou sjezdovku a havaroval. Toto zranění bylo původně diagnostikováno jako pohmožděné žebro, ale jelikož o 4 dny později, 28. března, zkolaboval při tréninku na GP Španělska v Jerezu, tak byl převezen okamžitě do tamní nemocnice a zde bylo zjištěno, že „Krummi“ ztratil více než 3 litry krve a musel okamžitě podstoupil život zachraňující operaci, kdy mu byla odstraněna jeho prasklá slezina.

Po sezóně 2015, kdy skončil v Grand Prix jeho tým JIR Racing, našel „Krummi“ skvělé místo v supersportovém týmu Kawasaki Puccetti Racing, kde vystřídal italského jezdce Marca Faccaniho a stal se týmovým spolujezdcem čtyřnásobného mistra světa Kenana Sofuogla.

Už během testů naznačoval Švýcar, že se velmi rychle v nové kubatuře aklimatizoval a poslední testy na Phillip Islandu dokončil jako nejrychlejší vůbec. V závodě samotném pak využil pádů velkých favoritů Sofuogla a Cluzela a stal se zaslouženým vítězem hned při své premiéře v MS Supersport.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama