Reklama

Valentino Rossi další 2 roky u Yamahy !

Ačkoliv se Valentino Rossi ještě oficiálně nevyjádřil ke svému dalšímu profesionálnímu působení jak už jako aktivní pilot, nebo šéf týmu v MotoGP, tak při včerejším hodnocení prvního testovacího dne v Losailu «mezi řečí» mj. také uvedl:

V souvislosti s odchodem Hervé Poncharala a jeho týmu Tech3 Monster od Yamahy po sezóně 2018 se spekulovalo, že uvolněná dvě místa na startovním roštu převezme tým SKY46 Racing Yamaha jako satelitní stáj této továrny.

„V následujících dvou letech nepovedu žádný tým MotoGP, neboť s největší pravděpodobností podepíši brzy další dvouletou smlouvu jako jezdec“, řekl včera večer v Losailu #46 «The Doctor».

Zároveň ale nevyvrátil devítinásobný mistr světa možnost vlastního továrního týmu v královské kubatuře MotoGP: „Je to jistě velmi dobrá myšlenka pro mou budoucnost. Ale pravděpodobně až na rok 2021“.

Mimochodem: Velký zájem o možnost, stát se satelitním týmem Yamahy na sezóny 2019 a 2020 místo dosavadního Tech3 Monster mají především dva zákaznické týmy od Ducati: Angel Nieto Racing - tedy ex-Aspar Racing (letos s piloty Bautistou a naším Karlem Abrahamem) a Reale Avintia (v sezóně 2018 s jezdci Esteve Rabatem a Xavierem Simeonem).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama