Reklama

V MotoGP byl v Le Mans nejrychlejším Maverick Vinales, 9. Karel Abraham!

Své druhé letošní Pole-Position - po Kataru - si vyjel Maverick Vinales, kterého v 1. řadě startovního roštu doplní ještě lídr šampionátu Valentino Rossi a značkový kolega - lokalmatador Johann Zarco. A skvělou kvalifikaci zajel Karel Abraham, 9. místo!

Nejdříve se ale bojovalo v Qualifying 1 o dvě volná místa v Qualifying 2, kam postoupili Andrea Dovizioso a Rookie Johann Zarco, tedy lokalmatador.

Pole-position se do nedělního závodu královské kubatury vyjel Maverick Vinales časem 1:31.994, v 1. řadě na gridu uvidíme ještě Valentina Rossiho (+0.106) a Johanna Zarca (+0.235).

Druhou řadu startovního roštu vytvoří Cal Crutchlow s nejrychlejším motocyklem Honda (+0.306), úřadující mistr světa Marc Marquez (+0.499) a Andrea Dovizioso s nejlepší Ducati. Ve třetí řadě pak uvidíme Scotta Reddinga, dost senzačně s KTM! Pola Espargara a skvělého Čecha Karla Abrahama - český jezdec zajel čas 1:33.517 (+1.523) a podruhé v letošní sezóně se tak umístil v Qualifying v Top-10.

Bradley Smith s další KTM dokompletoval Top-10 a čtvrtou řadu doplní ještě Jack Miller - po brutálním crashi - a lokalmatador Loris Baz.

Dani Pedrosa obsadil P13, za ním budou stát na startovním roštu Alvaro Bautista, Jonas Folger, Jorge Lorenzo, Andrea Iannone, Aleix Espargaro, Danilo Petrucci, Hector Barbera, Sam Lowes, Tito Rabat a náhradník za zraněného Rinse lokalmatador Sylvain Guintoli.

Samozřejmě, že český jezdec ve španělském týmu s italským motocyklem Karel Abraham mohl být po sobotě velmi spokojen: „Dnesni den se vcelku povedl. Rano byly podminky dost podobny vcerejsku. Jezdili jsme nejdriv na mokru, potom na suchu. Trenink byl super a ja jsem zajel 6.misto a dostal se tak definitivne do Q2. V FP4 jsme jeste neco zkouseli a vlastne to byl prvni trenink cely na suchu. V kvalde byl pak cil predjet par jezdcu a nejlepe se dostat do 3. rady a to se povedlo. Celkove jsem na 9. miste a to je pecka! Tesim se na zitrejsi zavod a verim, ze povezeme zase body!!!“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama