Reklama

Tech3-Yamaha: Broc Parkes v Austrálii místo Folgera

V Motegi byl nahrazen Jonas Folger v týmu Tech3-Yamaha domácím pilotem Kohtou Nozanem. Příští závodní víkend pojede v Austrálii další lokalmatador Broc Parkes.

Na Phillip Islandu dostane zřejmě šanci 35-letý «Local Hero» Broc Parkes. Druhou variantou místo Jonase Folgera v týmu Tech3 Yamaha by mohl být testovací pilot Yamahy Katsuyuki Nakasuga - dnes v Motegi odmávnutý na 12. místě.

Stejně jako Kohta Nozane (21) jezdí i zkušený Broc Parkes šampionát EWC za tým YART Yamaha a má už řadu let stejného sponzora jako tým Tech3, tedy firmu vyrábějící energetické nápoje Monster.

Parkes testoval pro Michelin právě na okruhu Phillip Island pneumatiky kubatury MotoGP, před dvěma roky rovněž testoval v Aragónu motocykl M1-Yamaha pro tým Movistar. Kromě toho absolvoval Parkes 2014 kompletní sezónu MotoGP s motocyklem Claiming-Rule-Aprilia týmu PBM od Paula Birda.

Pro pořadatele závodu na Phillip-Islandu je to hodně pozitivní zpráva: Parkes by tak byl při předpokládané neúčastí zraněného Jacka Millera jediným Australanem v poli královské kubatury MotoGP při domácím závodě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama