Reklama

Šok z Mugella: Za Aspara pojedou Lorenzo a Syahrin

Včera na TK před GP Itálie v Mugellu potvrdil Jorge Lorenzo, že zůstane další dva roky v MotoGP a v jakém týmu a s jakým motocyklem, že bude jasno nejpozději do GP Katalánska v Barceloně.

Dnes se ale vše potvrdilo, jezdeckou dvojici pod sponzorem Petronas s motocykly Yamaha budou tvořit trojnásobný mistr světa královské kubatury Jorge Lorenzo - s třetím továrním motocyklem Yamaha M1 - a letošní Rookie Hafizh Syahrin.

Ovšem nebude to v týmu Marc VDS, jehož osud je momentálně na hodně „vratkých nožičkách“, nýbrž za «Aspar Angel Nieto Racing»!

I z tohoto důvodu přicestoval do paddocku v Mugellu Razlan Razali, tedy CEO okruhu Sepang Circuit a promoter GP Malajsie.

Mimochodem: Jeho 92-letý strýc Tun Mahathir bin Mohamad zvaný jinak jako «Dr. M», byl 10. května 2018 podruhé zvolen ministerským předsedou Malajsie.

Jedno je tedy jisté: Razlan Razali převezme do svých rukou s penězi Petronasu tým «Angel Nieto Racing» a ten bude minimálně 2 až 3 roky mít stabilní místo na startovním roštu MotoGP.

Jen pro úplnost: Tato smlouva s Yamahou umožní «Asparovi», který musel v posledních letech bojovat o «bytí či nebytí» v MotoGP, pokračovat v závodění v MS-Moto3, kde naposled v Le Mans obsadili jeho dva jezdci Albert Arenas a Andrea Migno první dvě místa v cíli.

Naopak dosavadní piloti týmu «Angel Nieto Racing» Alvaro Bautista a Karel Abraham se budou muset porozhlédnout po jiném působišti.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama