Reklama

Smrtelná havárie při Tandragee 100

Italský motocyklový závodník Dario Cecconi podlehl zraněním, která si přivodil při závodech «Tandragee 100», počítajícího se do «Irish Road Racing».

V posledním kole závodu Senior Support došlo ke kolizi mezi Dario Cecconim z Itálie a dalším jezdcem. Zatímco druhý jezdec vyvázl s lehkým zraněním, tak 38-letý Ital si přivodil životu nebezpečné zranění hrudního koše a hlavy. Po prvním ošetření přímo na trati byl za doprovodu policejní eskorty transportován do nejbližší nemocnice.

V pondělí odpoledne poprosila ředitelka závodu Anne Forsythe z pořádajícího klubu fanoušky Road Racing, aby se za nešťastného Itala v kostelech modlili.

Pro obrýleného Itala to ale nebylo první závodění při «Tandragee 100», od roku 2012 se pravidelně zúčastňoval závodů, které se počítaly do mistrovství «Irish Road Racing».

Při svém posledním intervieuw říkal sympatický Ital: „Od prvního závodu se mně zalíbila atmosféra, oblíbil jsem si závodní konkurenty, tratě, diváky a vše kolem i mimo paddocku. Cestují se svým transportérem 45 hodin k závod a potom zase 45 hodin domů do Itálie. Ovšem ta speciální atmosféra opravdu stojí za to, nikde jinde ji nezažijete. Připadám si jako příslušník jedné velké rodiny“.

V úterý večer podlehl Cecconi těžkým zraněním v nemocnici Craigavon Area Hospital.

R.I.P.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama