Reklama

Rossi bojuje o návrat už v Aragónu

13. závod letošního sezóny «Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini» (10.9) musí zraněný Valentino Rossi oželet. Ale dělá vše pro to, aby mohl 24. září v Aragónu znovu závodit.

Tovární pilot Movistar-Yamaha Valentino Rossi se kvůli svým zlomeninám holenní a lýtkové kosti (ve čtvrtek při tréninku Enduro) postaral o spekulace, které se týkají termínu jeho návratu do MS-MotoGP.

V sobotu byl Valentino Rossi propuštěn z kliniky v Anconě. 38-letý tam strávil noc z pátku na sobotu po operaci, která proběhla v noci v pátek mezi 2. - 3 hodinou ranní. Lékaři by si sice rádi ponechali Rossiho ještě jednu noc na klinice, ale ten prosadil po sobotní klinice svou vůli. A okamžitě začal boj o comeback do MS-MotoGP. Ohledně časového návratu se ale mínění značně rozcházejí. Faktem je, že: Otoky zraněné Rossiho nohy nebyly v pátek už tak značné, a při pádu se nepoškodily žádné svaly na noze a hlavně to byly hladké zlomeniny.

Rossiho privátní Fitness-Coach Carlo Casabianca je z tohoto pohledu jedna z nejdůležitějších osobností. Společně s fyzioterapeuty a s Factory Yamaha je plánován jeho comeback. A vše nasvědčuje tomu, že by se Rossi hrozně rád objevil už v Aragonu.

Jen přimomínáme: Před sedmi lety dokázal Rossi po zlomenině holenní a lýtkové kosti v Mugellu o šest týdnů později dát comeback při GP na Sachsenringu (4. místo). A aktuální zranění je označováno jako daleko lehčí než v roce 2010. Tehdy se jednalo o otevřené zlomeniny.

K prvnímu tréninku na okruhu MotorLand Aragón to bude od operace přesně 22 dní. V roce 2010 trvala přestávka 32 dní, než se posadil Rossi při testu opět na motocykl.

Rossiho operující lékař Dr. Raffaele Pascarella mluvil nejdříve o přestávce 30 až 40 dní. Ovšem entusiasmus a železná vůle italské motocyklové Superstar donutila i tohoto chirurga k určitým pochybám ohledně potřebného času k uzdravení.

Také Rossiho Data-Recording-Technik Matteo Flamigni je doslova nadšen. Navštívil Rossiho v pátek odpoledne a nechtěl věřit tomu, že ještě několik hodin předtím ležel na operačním stole.

Také Lin Jarvis, Managing Director od Yamaha Motor Racing, byl v pátek u Rossiho nemocniční postele.

Doma pak navštívili Rossiho v sobotu týmový manažer Massimo Meregalli a šéftechnik Silvano Galbusera. Ten poznal Rossiho před sedmi lety na pracovní úrovni. Rossi tehdy v Misanu absolvoval s R1-Superbike od Jamese Toselanda test fyzické přípravy. O pět dní později - v pondělí po skončení závodu MS-Superbike potom na Masarykově okruhu test s motocyklem Yamaha R1 patřícím Calovi Crutchlowovi.

A 16. července 2010 se už s motocyklem Yamaha YZR-M1 vydal k prvnímu volnému tréninku na Sachsenringu. Crash v Mugellu se udál v sobotu (5. června) při FP3.

Rossi je po třetím místě při GP Silverstone v MS na 4. pozici, se ztrátou 26 bodů za svým krajanem Andreou Doviziosem (Ducati), který je aktuálním lídrem šampionátu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama