Reklama

Red Bull Virtual Grand Prix of Spain: Vítězí Rodrigo, Balda a Viňales

Třetím virtuálním závodem MotoGP byla dnešní «Red Bull Virtual Grand Prix of Spain», která se jela na okruhu «Circuito de Jerez - Angel Nieto» a to poprvé ve všech třech kubaturách. Vítězi se stali Gabriel Rodrigo, Lorenzo Baldassarri a Maverick Viňales.

Moto3

Dnešní virtuální motocyklové odpoledne začala pochopitelně kubatura Moto3. Z Pole-position odstartoval do dnešního závodu Moto3 hodně špatně Gabriel Rodrigo - totálně totiž start zaspal - a přesto nakonec dokázal zvítězit. Druhý dojel dnes vítěz sezonní premiéry v Losailu Albert Arenas, jako třetí byl odmávnut Raul Fernandez, zatímco stupně vítězů nezbyly pro hodně bojovného Denize Öncüho. Smůlu měl Dennis Foggia, kterému vypadla «wifina» a z tohoto důvodu havaroval a musel závod dojet v jiném pokoji...!

Dlouho vedl Raul Fernandez, ale 2 kola před koncem po útoku Rodriga skončil v kačírku a jelikož ho předjel ještě Arenas, tak se musel spokojit až se třetím místem v cíli.

rodrigo win virtual jerez

Výsledek virtuální GP Španělska, Moto3: 1. Gabriel Rodrigo. 2. Albert Arenas. 3. Raul Fernandez. 4. Deniz Öncu. 5. Tony Arbolino. 6. Niccolo Antonelli. 7. Alonso Lopez. 8. Sergio Garcia. 9. Riccardo Rossi. DNF Dennis Foggia.

Jen pro zajímavost - výsledek Grand Prix Kataru, Moto3:
1. Arenas, KTM
2. McPhee, Honda
3. Ogura, Honda
4. Masia, Honda. 5. Suzuki, Honda. 6. Rodrigo, Honda. 7. Alcoba, Honda. 8. Salac, Honda. 9. Foggia, Honda. 10. Raul Fernandez, KTM. 11. Sergio Garcia, Honda. 12. Deniz Öncü, KTM. 13. Lopez, Husqvarna. 14. Toba, KTM. 15. Arbolino, Honda.

Moto2

«Balda» získal Pole-position v prostřední kubatuře a vyhrál i samotný závod. Druhý dojel «černý kůň» Jake Dixon a stupně vítězů dokompletoval Bo Bendsneyder, pro kterého to bylo první pódium v prostřední kubatuře, i když jen virtuální.

V dramatickém závodě nehavarovali v prvních dvou zatáčkách pouze Baldassarri, Luca Marini a Jake Dixon. Do čela se dostal «BaldAttack» a od 2. kola neustále svůj náskok na špici virtuálního závodu zvyšoval. Druhý Dixon ho nedokázal ohrozit, v boji o třetí místo havaroval Aron Canet a tak si poslední místo na stupních vítězů zajistil Bo Bendsneyder.

balda win jerez virtual

Výsledek virtuální GP Španělska, Moto2: 1. Lorenzo Baldassarri. 2. Jake Dixon. 3. Bo Bendsneyder. 4. Luca Marini. 5. Jorge Martin. 6. Marcel Schrötter. 7. Aron Canet. 8. Jorge Navarro. 9. Marcos Ramirez. 10. Enea Bastianini.

Jen pro zajímavost - výsledek Grand Prix Kataru, Moto2:
1. Nagashima, Kalex
2. Baldassarri, Kalex
3. Bastianini, Kalex,
4. Roberts, Kalex, . 5. Gardner, Kalex, 6. Navarro, Speed Up, 7. Schrötter, Kalex, 8. Canet, Speed Up 9. Vierge, Kalex. 10. Lüthi, Kalex, 11. Bendsneyder, NTS 12. Bezzecchi, Kalex. 13. Di Giannantonio, Speed Up. 14. Dixon. 15. Manzi, MV Agusta.

MotoGP

Na úvod si připomeňme výsledky prvních dvou letošních virtuálních závodů: Historicky vůbec první virtuální Grand Prix - na okruhu v Mugellu - se skončila následujícím pořadím:
1. Alex Márquez, Honda
2. Bagnaia, Ducati
3. Viňales, Yamaha
4. Quartararo, Yamaha, 5. Marc Márquez, Honda, 6. Rins, Suzuki, 7. Mir, Suzuki, 8. Oliveira, KTM, 9. Lecuona, KTM, 10. Aleix Espargaro, Aprilia

Na rakouském Spielbergu byl potom následující výsledek závodu:
1. Francesco Bagnaia, Ducati
2. Maverick Viňales, Yamaha
3. Alex Márquez, Honda
4. Marc Márquez, Honda
5. Fabio Quartararo, Yamaha; 6. Danilo Petrucci, Ducati; 7. Valentino Rossi, Yamaha; 8. Takaaki Nakagami, Honda; 9. Michele Pirro, Ducati; 10. Tito Rabat, Ducati

Pro dnešní závod v «premier class» si vyjel Pole-position Fabio Quartararo a rozhodně do něho nastupoval s jediným cílem, vyhrát. A jelo se na dlouhých 13 kol.

Vítěz ze Spielbergu «Pecco» Bagnaia vedl v závodě ještě 3 kola před koncem, ale havaroval a bezchybně jezdící Maverick Viňales se dostal do čela a tak jsme během tří závodů zaregistrovali tři různé vítěze. Po Alexi Marquezovi a Francesco Bagnaiovi dnes vyhrál Maverick Vinales. Druhý byl odmávnut vítěz z Mugella Alex Marquez a stupně vítězů doplnil v závodě dlouho vedoucí «Pecco» Bagnaia.

Nejmladší Pole-Setter v historii MotoGP Fabio Quartararo sice získal Pole-Position i v dnešním virtuálním závodě, ale v turbulentním začátku závodu na 13 kol, se do čela dostal vítěz ze Spielbergu Francesco «Pecco» Bagnaia, zatímco hned na začátku havarovali Petrucci a Viňales. Rovněž Alex Marquez se crashem musel rozloučit předčasně s vítězstvím.

Z P3 havaroval Iker Lecuona a později ještě dvakrát. Na zemi se několikrát ocitl i Quartararo. Marc Marquez prohrál souboj se svým mladším bratrem Alexem, který už předjel Viňalese.

Ve druhé polovině závodu na 13 kol se Alex Marquez přibližoval desetinu po desetině k vedoucímu Bagnaiovi, mezitím znovu havaroval Quartararo.

V předposledním kole bojovali o P4 Marc Marquez a Petrucci, ale po vzájemné kolizi skončil tovární pilot Ducati ve virtuálním kačírku.

vinales win jerez virtual

Výsledek virtuální GP Španělska, MotoGP: 1. Maverick Viňales. 2. Alex Márquez. 3. Francesco Bagnaia. 4. Marc Márquez. 5. Alex Rins. 6. Danilo Petrucci. 7. Miguel Oliveira. 8. Fabio Quartararo. 9. Iker Lecuona. 10. Lorenzo Savadori. 11. Tito Rabat.

Pokud bychom považovali tyto tři závody za nějakou závodní sérii a obodovali je normálním způsobem, jak jsme zvyklí v závodech Grand Prix, tak dostaneme následující pořadí na špici, které je neuvěřitelně napínavé:

Pořadí šampionátu «eSport» po 3 odjetých závodech: 1. Alex Marquez, Francesco Bagnaia a Maverick Viňales - všichni po 61 bodech; 4. Marc Marquez 37; 5. Fabio Quartararo 32; 6. Alex Rins 21; 7. Danilo Petrucci 20; 8. Miguel Oliveira 17; 9. Iker Lecuona 14; 10. Esteve Rabat 11.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama