Reklama

Radio Paddock hlásí: Chystá se výměna Ira Lavertyho za Brita Lowese

Ještě neskončily testy v Jerezu a už se schyluje k senzační výměně: Ir Eugene Laverty dle hlášení Radia Paddock by mohl nahradit v továrním týmu Gresini Aprilie britského Rookieho Sama Lowese.

Pokud se vám zdá tato hypotéza ukvapená, tak se společně podívejme na celou událost číselnou statistikou a vůbec se nesmíme divit rozzuřenému majiteli týmu Gresini Aprilia, tedy ex-mistru světa Faustovi Gresinimu.

Sam Lowes přišel do Grand Prix s gloriolou mistra světa 2013 ze šampionátu WorldSSP v roce 2014.

A hned ukázal svoji neobyčejnou rychlost, když s nepříliš rychlým motocyklem SpeedUp hned 8x dokončil závod v Top-10. O rok později se už umístil celkově v Top-4: Jednou vyhrál a celkem 4x skončil na pódiových stupních. 2016 byl proto jasným kandidátem na titul a to také dlouho potvrzoval. Po Assenu ztrácel na lídra Zarca pouhých 5 bodů, ovšem v 10 posledních závodech sezóny pouze třikrát ! uviděl cílovou šachovnici, jinak většinou havaroval, takže jeho rozbitý materiál se dal počítat na desítky tisíc euro.

Měl ale podepsanou smlouvu na rok 2017 právě s továrním týmem Aprilie, tedy zůstal u Gresiniho.

Ani dosavadní testy v MotoGP neproběhly z jeho strany vůbec přesvědčivě: Ve Valencii ztratil na lídra Maverick Vinalese 3.384 sec., na svého nového týmového kolegu Aleixe Espargara pak 2.474 sec, přičemž druhý den testů na okruhu Ricarda Torma se vůbec na trati neobjevil.

A nyní v Jerezu po prvním dnu ztrácí Sam Lowes na týmového kolegu Aleixe Espargara propastných 2.935 sec.

Jelikož Eugene Laverty je továrním pilotem Aprilie, tak by jeho výměna nebyla zas tak problematická, jen by vyměnil seriál WorldSBK a tovární tým Milwaukee za šampionát MotoGP a tým Gresini Aprilia. Navíc je Laverty testovacím pilotem této italské továrny pro šampionát MotoGP!

A Sam Lowes, jak píše Corsedimoto.com, nabízejí se pro něho tyto tři možnosti: Buď návrat do Moto2, jeho přechod do WorldSBK k týmu Milwaukee Aprilia a pilota hledá i další tým Aprilie Ioda Racing Giampiera Sacchiho.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama