Reklama

Proč chybí Jerez v šampionátu WorldSBK 2022?

V novém kalendáři WSBK na rok 2022 jsou pouze dva španělské okruhy, letos byly čtyři: Chybí Navarra a překvapivě Jerez. ‹Circuito de Jerez Angel Nieto› se pořádání šampionátu WorldSBK dobrovolně vzdal.

Okruh na samém jihu Španělska hostil s výjimkou 2018 šampionát motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým od roku 2013 a 4,4 km dlouhá trať ‹Circuito de Jerez Angel Nieto› tak nebude příští rok celkem překvapivě jednou ze zastávek MS-Superbike.

Jen podotýkám: V Brně se jezdil šampionát MS-Superbike celkem pravidelně až do roku 2012, pak se vrátil 2018 a jelikož to finančně rozhodně nebyla žádná hitparáda, tak už v Brně superbiky napevno nezakotvily.

„MS-Superbike není z finančních důvodů možno uspořádat, letos jsme se zaevidovali ztrátu 700.000 Euro“, cituje viceprezidentku okruhu Jerez a městkou radní Lauru Alvarez španělský deník Diariodejerez.es, který dále dodává: „Výtěžek z prodeje lístků je minimální a město není schopno chybějící sumu peněz samo dotovat“.

Naše čtenáře by jistě zajímal názor severočeského okruhu Most na tuto problematiku...!, který má s DWO (Dorna WSBK Organisation) uzavřenou smlouvu na plných 5 let.

Jen pro upřesnění: Smlouva Jerezu s DWO se letos skončila a její prodloužení nebylo ze strany regionálních politiků akceptováno. Pokud by ale Istanbul nechtěl smlouvu s promotérem šampionátu MS-Superbike akceptovat a v Turecku by se 2022 nezávodilo, tak by Jerez jako náhradní okruh naskočil.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama