Reklama

Posune se letošní program TT?

Ze čtyř plánovaných tréninkových dnů se zatím uskutečnil pouze jeden. Mlha v «Mountain Section» nedovolila včera projet tento úsek závodním tempem. A tak se horečně pracuje na náhradním programu tréninků a závodů.

V sobotu a v pondělí musely být tréninky odřeknuty. Pouze v úterý se trénovalo bezproblémově a vypadalo to, že se závodní program podaří dodržet. Ale včera přišla další nečekaná rána.

Pouze malá část jezdců mohla objet celé kompletní kolo na 60 km dlouhém okruhu Mountain Course. Potom musely být vyvěšena na «Mountain Section» žluté vlajky, neboť počasí neumožňovalo závodní tempo. Po krátké přestávce byl sice trénink opět restartován, ale v přístavu Ramsey, tedy na severu ostrova byli jezdci opět zastaveni. Za «travelling marshallem» byli piloti doslova eskortování ve skupinách do úseku startu a cíle. A ředitelství závodu tak nezbývalo nic jiného, než trénink zrušit.¨

Situace je hodně prekérní, už v sobotu jsou na programu první závody kubatur Superbike a sidecarů, bez pořádného tréninku je to ale doslova vyloučené.

Mimochodem: V reglementu závodu TT je jasně napsáno, že k závodu bude připuštěn pouze ten jezdec, který absolvuje minimálně 5 kol...!

Všichni tedy doufají, že na Isle of Man se počasí umoudří a bude se moci dodržet původní tréninkový plán. Pokud by ale došlo z důvodů špatného počasí k další prodlevě, tak by se sobotní závody Superbike- a sidecarů posunuly až na neděli a v sobotu by se uskutečnil dodatečný trénink.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama