Reklama

Odřeknutí Silverstone?

Málokdy jsou piloti GP tak jednotní, jako v tomto případě: Při dešti není možné na novém povrchu tratě v Silverstone závodit. Ale promotér závodu MotoGP GoPro British Grand Prix nechal přes noc vybudovat vodu odvádějící kanálky.

Firma Aggregate Industries, která od 23. ledna dala 5,9 km dlouhému okruhu Silverstone Circuit za 5,5 milionu Euro nový asfaltový povrch se drží sloganu «At the Heart of Construction».

Co se ale Aggregate Industries nepodařilo je, že zvlněný povrch z roku 2017 bohužel zůstal...!

Především ve čtvrtém volném tréninku MotoGP se ukázal velký problém v úsecích «Hangar Straight» a «Stowe Corner» a jezdci Aleix Espargaró, Tito Rabat, Franco Morbidelli a Alex Rins zde ve vysokém tempu bohužel doslova vyletěli z tratě.

Jelikož v neděli má komplet pršet, tak se uvažovalo o přesunutí závodu na pondělí. To ale není možné, neboť ačkoliv je v Anglii svátek «Bank Holiday», tak nebylo po celé Evropě možné tyto závody vysílat v TV.

Taková změna byla v Kataru 2009, ale to bylo Velikonoční pondělí a TV s přesunutím přenosu souhlasila.

Odřeknutí závodu by znamenalo vrácení ze vstupného pro 70 000 fanoušků!

Naposledy se nekonal 2008 v Indianapolis závod Moto2 – kvůli hurikánu.

A kompletní odřeknutí závodního víkendu? 1980 na Salzburgringu, když napadlo přes noc na pátek 40 centimetrů nového sněhu.

A proč závod MotoGP jako první? Z jasného hlediska: Pokud by se muselo čekat, tak je pořád hodně času a důležité je hlavně objet závod královské kubatury!, i třeba v pozdním odpoledni.

Mimochodem: I se starým asfaltem byl okruh Silverstone pekelnou pastí. Ostatně loňský zářijový závod British Superbike byl toho důkazem: Jeden závod se jel v sobotu, absolutně v pohodě, nedělní dva pak měly katastrofický scénář: Byl to masakr pádů, 16 jezdců vzdalo kvůli crashům, pouze 7 jich bylo klasifikováno.

Nový asfalt měl tento problém vyřešit, ale nic se nezměnilo...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama