Reklama

NW200: Alastair Seeley vyhrál po 18., 12. Červený, 14. Bičiště

Okruh ve tvaru trojúhelníku mezi městy Portstewart, Coleraine a Portrush se zdá být jako ušitý na míru pro Alastaira Seeleyho, Severní Ir zde dnes vyhrál už po 18., když byl jako první odmávnut v závodě Superstock.

Kvůli crashi Johna McGuinnesse chyběl na startovním roštu jeho týmový kolega Guy Martin z továrního týmu Honda a těsně před startem se odhlásil i Novozélanďan Bruce Anstey.

Po prvním kole vedli s malým náskokem Alastair Seeley a Michael Rutter, za nimi jel osamoceně Dean Harrison, následovali Lee Johnston, Martin Jessopp, Peter Hickman a Ian Hutchinson.

Po druhém kole bylo pořadí: Rutter, Seeley, Harrison a Johnston - všichni v rozmezí maximálně 2 sekund. Michael Dunlop s novým modelem Suzuki GSX-R1000 na bezvýchodné 17. pozici raději vzdal.

V polovině závodu chyběl Rutter, Seeley se dokázal vzdálit svým pronásledovatelům, kterými byli Johnston (2.) a Harrison (3.), následovali Hutchinson a Jessopp. Vzdali mj. Steve Mercer a Dan Kneen.

V posledních dvou kolech kontroloval Seeley (BMW) ze špice celý závod a vyhrál nakonec s náskokem 10 sekund. Johnston (BMW) si udržel převahu v boji o druhé místo, tesně třetí skončil Harrison (Kawasaki).

Ian Hutchinson (BMW), Martin Jessopp (BMW), James Hillier (Kawasaki), Derek Sheils (Suzuki), William Dunlop (Yamaha), Daniel Cooper (BMW) a Sam Wilson (BMW) dokompletovali Top-10.

Skvěle si ovšem vedli oba Češi: Marek Červený byl odmávnut na P12, Petr Bičiště na P14.

Superstock race1: 1. Alastair Seeley (BMW), 6 kol za 26.22,328. 2. Lee Johnston (BMW), 12,623 sec. zpět. 3. Dean Harrison (Kawasaki), +14,801 sec. 4. Ian Hutchinson (BMW). 5. Martin Jessopp (BMW). 6. James Hillier (Kawasaki). 7. Derek Sheils (Suzuki). 8. William Dunlop (Yamaha). 9. Daniel Cooper (BMW). 10. Sam West (BMW). Dále: 12. Marek Červený (BMW), +1.29,607; 14. Petr Bičiště (BMW), +1.36,677. 15. Horst Saiger (Kawasaki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama