Reklama

News v kalendáři Grand Prix, zatím neoficiálně

Covid-19 stále hraje a zřejmě bude hrát i nadále rozhodující roli v kalendáři Grand Prix 2021. A tak se podívejme, jaké novinky se v minulých dnech vynořily a které by měly být také brzy - nejpozději do konce ledna - potvrzeny.

Hodně nepravděpodobné je uskutečnění závodů GP Austinu (Circuit of the Americas - COTA) a GP Argentiny (Autodromo Termas de Rio Hondo). Naopak je celkem jasné, že v Kataru se pojede double, tedy dva víkendy v řadě, zřejmě ale bez diváků. A GP Austinu a GP Argentiny mohou dostat náhradní termín někdy na podzim. A po dvou závodech na okruhu v Losailu zřejmě bude následovat portugalské Portimao, 25. dubna, tedy jeden týden před původně plánovaným začátkem MotoGP v Jerezu.

A také je hodně pravděpodobné, že dosavadní neobsazený termín původně vyhrazený brněnskému závodu převezme ruský závod v Petrohradu na okruhu Igora Drive Circuit, dlouhém pouhých 4 km. Závod v Rusku by se měl uskutečnit 18. července, byl by tedy posunut časově dopředu. Ostatně co se týká ruského závodu, tak je zde totiž jedna velmi příznivá skutečnost: Dorna by zde mohla uskutečnit také testování, neboť petrohradský okruh je vzdálen pouhých 400 km od finského okruhu KymiRingu.

A pokud by byla zrušena GP Austrálie na Phillip Islandu nebo některý jiný závod v Asii, tak je připraven náhradní okruh v indonéském Lomboku (Mandalika Streeet Circuit).

Potvrzeno je rovněž oficiální testování IRTA v Sepangu. Zde bude vytvořena «bublina» mezi hotelem SAMA-SAMA přímo na letišti Kuala Lumpur International Airport (KLIA) a pouhých 5 km vzdáleným okruhem a přeprava bude zajištěna shuttle busy.

Z loňského roku velmi známý bezpečnostní systém «closed doors protocol» bude ještě zpřísněn, některé týmy už požádaly o možnost vlastního testování PCR, pokud by se mutace SARS CoV-2 ještě více rozšířila.

Předběžný kalendář MotoGP 2021:

28. března: Doha/Q*
04. dubna: Doha/*
25. dubnal: Portimao/P***
02. května: Jerez/E
16. května: Le Mans/F
30. května: Mugello/I
06. června: Barcelona/E
20. června: Sachsenring/D
27. června: Assen/NL
11. července: KymiRing/F**
18. července: Igora Drive/RUS***
15. srpna: Red Bull Ring/A
29. srpna: Silverstone/GB
12. září: Aragón/E
19. září: Misano/I
03. října: Motegi/J
10. října: Buriram/TH
24. října: Phillip Island/AUS
31. října: Sepang/MAL
14. listopadu: Valencia/E

*noční závod
**dosud není homologován
*** dosud není podepsána smlouva

Plánované Pre-sezonní testy:

MotoGP

Shakedown-Test v Sepangu: 14. až 16. února
Sepang-Test: 19. až 21. února
Katar-Test: 10. až 12. března

Moto2- a Moto3

Jerez-Test: 16. až 18. března



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama