Reklama

Miller za Pramac? Redding k Aprilii?

Pokud bude opravdu realizován přestup Jacka Millera k týmu Pramac-Ducati, tak by v továrním týmu Aprilie na sezónu 2018 mohl jeden Angličan vystřídat jiného Angličana, konkrétně Scott Redding místo Sama Lowese?

Továrna Honda sice doufá, že Jack Miller zůstane v týmu Marc VDS i třetí sezónu, ale tato pravděpodobnost je tak maximálně 50 : 50!

22-letý Australan je hodně naštvaný na Japonce. Honda Racing Corporation (HRC) po třech letech finanční podpory tuto kapitolu uzavřela - jedná se řádově o 1,5 milionů Euro, které by nyní musel týmový principál Marc VDS Michael Bartholemy sehnat navíc.

Tato suma obsahuje jezdeckou gáži pro Millera - vítěze deštivé GP Assen 2016 - a zaplacení leasingu za dva motocykly pro Millera.

Miller je pochopitelně trochu naštvaný na HRC, neboť ta jeho přání na příští sezónu o motocyklu konfigurace 2018 neakceptovala. Marc VDS se musí spokojit na rok 2018 s ex-továrními motocykly od týmu Repsol-Honda s technickým stavem po finálovém závodě ve Valencii 2017. Pouze tovární duo Repsol Marc Márquez a Dani Pedrosa, stejně jako Cal Crutchlow (uzavřel dvouletou smlouvu s HRC) obdrží motocykly Honda 2018.

Jen na připomenutí: Zatímco mladý Australan je v MS-MotoGP aktuálně na 12. místě se ziskem 41 bodů, tak zkušený Brit uzavírá Top-10 se 64 body.

Proto se zdá, že tendence přestupu australského jezdce pod přezdívkou «JackAss» do týmu Pramac-Ducati je stále silnější.

Dle italských médií bude tato zpráva oznámena až po závodě «Suzuka Eight Hours» (30. července), neboť zde bude Miller pilotovat tovární motocykl Honda za tým MuSASHI RT HARC-PRO, jeho týmovými kolegy budou Takumi Takahashi a Takaaki Nakagami.

Pokud Miller opravdu odejde k týmu Pramac, tak se bude muset odporoučet Scott Redding (aktuálně 13. v MS-MotoGP) a naposled na Sachsenringu odmávnutý na 20. místě.

24-letý Redding, 2013 se stal vicemistrem světa Moto2 za Polem Espargaró, si naopak může dělat oprávněné naděje na místo v tovární stáji Aprilia Racing Team Gresini, kde je Sam Lowes «na odstřel».

Redding by se tak mohl stát týmovým kolegou Aleixe Espargaró u Gresiniho, když už to vypadalo, že se bude muset poohlédnout po nějakém místě v MS-Superbike.

Jelikož skoro všechny týmy MotoGP jsou už na sezónu 2018 obsazeny, a španělské stáje Avintia-Ducati a Pull & Bear Ducati o něho zájem neměly a belgická Marc VDS, kde závodil 2015, o něho rovněž zájem neprojevila.

Brit Redding letos závodí s motocyklem Desmosedici GP16, ale nějakou velkou díru do světa v týmu Pramac neudělal (pouze 2x v Top-10: P7 v Kataru, P8 v Argentině). Tento anglický jezdec vyhrál zatím tři závody Grand Prix - 1x v 125 ccm, 2x v Moto2 a má na svém kontě v MotoGP celkem dvě pódia (obě v dešti) - 2015 v Misanu, 2016 v Assenu.

Kdo ale bude 2018 v týmu Marc VDS vedle Rookieho Franco Morbidelliho druhým jezdcem této stáje, zůstává stále otevřenou záležitostí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama