Reklama

Mat Mladin obviněn ze sexuálního zneužívání mladistvých

Bývalý skvělý pilot Superbike a Grand Prix Australan Mat Mladin byl v Austrálii obviněn ze sexuálního zneužívání mladistvých a to hned ve čtyřech případech. Byl podmíněně uvězněn, později pak propuštěn na peněžní kauci.

V nedávné minulosti vyhrál Mat Mladin celkem sedmkrát šampionát AMA-Superbike (v letech 1999 - 2001; 2003 - 2005 a 2009). Nyní byl tento Australan - v roce 2009 ukončil svou závodní kariéru - obviněn ze sexuálního zneužívání mladistvých.

Mladin byl dle informací největšího australského deníku «The Daily Telegraph» obviněn celkem ve čtyřech případech ze sexuálního zneužívání mladistvých, v jednom případě měl mít dokonce sexuální styk s dítětem, kterému nebylo ještě ani 10 let. Ostatní pak sexuálně obtěžoval. Mladin byl 13. března 2020 odsouzen k odnětí svobody na 2 týdny, později propuštěn na kauci 50.000 australských dolarů. Byl mu odebrán pas a nesmí se osamoceně zdržovat v blízkosti mladistvých - pouze v doprovodu.

Kromě závodění v AMA Superbike startoval Mat Mladin jako jezdec s «wild card» 2003 v Laguna Sece v šampionátu MS-Superbike a se svým motocyklem Suzuki si vyjel Pole-Position. V první tehdejší jízdě se umístil v Top-4. Ve dvoutaktní éře MotoGP byl Mladin 1993 v Jaramě odmávnut v Top-6, když tehdy pilotoval italský motocykl Cagiva.

Momentálně platí následující situace, a sice, že je Mladin nevinný. V každém případě bude ve státě New South Wales proti němu zavedeno trestní stíhání, termín zatím nebyl oznámen.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama