Reklama

Marc Marquez před svým 100. závodem MotoGP

Mistr světa Marc Márquez přijíždí do moravské metropole Brno s náskokem 46 bodů na Valentina Rossiho. 2013 a 2017 zde tovární pilot Hondy dokázal vyhrát. A závod na Masarykově okruhu bude jeho 100. závodem MotoGP.

Tovární tým Repsol-Honda je připraven na GP České republiky v Brně, kde pojede lídr šampionátu Marc Márquez svůj 100. závod MotoGP.

Po dvou vítězných závodech v řadě a dvoutýdenní letní přestávce je nyní Marc Marquez připraven na českou Grand Prix. A překoná tím milník 100 závodů v «premier class».

Tento milník je také skvělou příležitostí pro krátký pohled do minulosti na neuvěřitelné výkony, které tento 25-letý jezdec ve své dosud relativně krátké kariéře v «premier class» dosáhl. Během pěti sezón a 99 závodech MotoGP, když svůj debut absolvoval 2013 v Kataru má na svém kontě Marc tyto úspěchy:

– 40 vítězství
– 70 pódiových umístěné
– 48 Pole Position
– 42 nejrychlejších kol v závodě
– 4 tituly mistra světa (nejmladší jezdec všech dob, který vyhrál čtyři tituly mistra světa v «premier class»

Lídr MS má tedy v neděli šanci svou jedinečnou statistiku v neděli ještě vylepšit, na trati, kde vloni vyhrál a kde začátkem července absolvoval jednodenní privátní test, společně se svým týmovým kolegou Danim Pedrosou, který byl během své kariéry na Masarykově okruhu rovněž velmi úspěšný.

Tato dvojice týmu Repsol-Honda slavila v Brně 2013 a 2017 vítězný double. Marc drží rekord Pole-Position 1:54.596 min (2016) a Dani rekord okruhu 1:56.027 min (2014).

Při Grand Prix České republiky...

... vyhrál Marc Márquez dosud třikrát: 1x Moto2 (2012) a 2x MotoGP (2013, 2017) a dále má ještě na svém kontě tři pódiová umístění a získal také čtyři Pole Position. ... vyhrál Dani Pedrosa už čtyřikrát: 1x 125 ccm (2003), 1x 250 ccm (2005), 2x MotoGP (2012, 2014) a k tomu ještě sedm dalších pódiových umístění a dvě Pole-Position.

„Před čtyřmi týdny jsme měli v Brně velmi dobrý test a vyhráli jsme naposled dva závody na úplně rozdílných tratích. A byly to dvě úplně rozdílná vítězství: Jedno bylo jasné, druhé pak víceméně taktické. Proto přijíždíme do Brna v pozitivní náladě. Bylo to velmi příjemné, mít několik dní dovolené: Dobít baterky a připravit se na druhou část sezóny, která bude ještě hodně dlouhá. Před námi je ještě 10 závodů a ty určitě nebudou vůbec lehké“., říká Marc a dodává: „Naši rivalové jsou na každé trati a za každé situace hodně rychlí, takže musíme mít pro každý závod určitý plán a zvolit tu nejlepší strategii. S týmem a s techniky od HRC spolupracujeme velmi dobře a musíme v tom pokračovat. Nemyslím na můj náskok v MS, ani teď v Brně. Mám to v hlavě nastavené tak, jako bych byl na samém začátku a měl na svém kontě nula bodů. To znamená, že nedělním cílem je, bojovat o vítězství. Pokud by to ale situace neumožnila, tak zkusíme dosáhnout co nejlepšího výsledku“.

„Měli jsme několik dní volna. Nebyly to sice žádné letní prázdniny, ale přišlo to rozhodně vhod. Nyní přijíždíme do Brna, které je mým velmi oblíbeným okruhem v kalendáři. Myslím si, že tam budu o něco rychlejší než dosud. Aby se to ale podařilo, je potřeba zlepšit pocit na motocyklu a vylepšit Setup, kde jsme zatím měli nějaké problémy. Hlavní problém je v zatáčkách, kde nemohu motocykl tak rychle ovládat, jak bych si představoval. Především v polovině zatáček a při výjezdu z nich.“, říká před Brnem vloni druhý Dani Pedrosa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama