Reklama

Makoto Tamada: Z vítěze Grand Prix týmový šéf

Svou mezinárodní kariéru ukončil Makoto Tamada v MS-Superbike, dnes je vedoucím projektu pro mladé asijské motocyklové talenty. Dříve stál sám ve středu zájmu médií, když v roce 2004 vyhrál dva závody MotoGP (celkově skončil v Top-6), od sezóny 2008 závodil v různých týmech WorldSBK.

Od roku 2011 je oblíbený Japonec aktivní doma, ale ve svých 39 letech se postavil na druhou stranu „barikády“. Jako týmový šéf pomáhá mladým jezdcům odrazit se do opravdového závodění.

Při letošním závodě 8h Suzuka skončil jeho tým „Satu HATI Honda Team Asi“' v Top-8, jako nejlepší s motocyklem Honda. Samozřejmě mu k tomuto umístění pomohla smůla oficiálních týmů HRC: MuSASHI (Hayden, van der Mark) kvůli technickému defektu; F.C.C. TSR (Aegerter, Jacobsen) hodně brzy havarovali.

Co je ale zajímavé, zatímco všechny týmy v Top-7 absolvovaly Osmihodinovku ve třech pilotech, tak celkem neznámí jezdci Zaqhwan Zaidi (japonský mistr SSP má na svém kontě pouze několik startů v MS-Moto2, respektive v WorldSSP) a Dimas Ekky Pratama dokázali objet celý legendární závod ve dvou; neboť třetí jezdec týmu Ratthapong Wilairot (bratr jezdce MS-Moto2 Ratthaparka Wilaorita) byl kvůli zranění z tréninku mimo hru. Všichni tři ostatně pocházejí z Malajsie.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama