Reklama

Konec spolupráce Cadalora & Rossi

Tři roky působil Luca Cadalora u 39-letého Valentina Rossiho jako Riding Coach. Nyní je ale konec. Rossi vyžadoval od svého krajana větší nasazení, to ale ex-světový šampion nechtěl akceptovat, neboť se chce věnovat více rodině.

Dlouho veřejné tajemství, že trojnásobný mistr světa Cadalora (1x125 ccm, 2x250 ccm), už dále nebude v roli Riding-Coache působit, se tento týden potvrdilo i pro veřejnost. Po třech letech vzájemné spolupráce se Luca Cadalora po testech v Jerezu s Rossim a s týmem MoviStar Yamaha oficiálně rozloučil.

Mimochodem: Během těchto tří sezón 2016 - 2018 (byly pro Rossiho výsledkově nejhorší za jeho působení u Yamahy) vyhrál «The Doctor» pouhé 3 závody Grand Prix!, ještě v předchozí tříleté periodě 2013 - 2015 to bylo závodů sedm! To ale pochopitelně nemá nic společného s Cadalorou.

Rossi ovšem kromě řešení, zda mít na závěr kariéry Riding-Coache a kterého?, řeší úplně jiný a hodně vážný problém: Zatímco Maverick Viňales vysvětloval v Jerezu, že Yamaha chce už po tomto testu rozhodnout, který motor bude homologovaán na sezónu 2019, tak Valentino Rossi chce s rozhodnutím ještě počkat.

Důvod je jasný, zatímco 39-letý multi šampion skončil se ztrátou 0,651 sec za Takaaki Nakagamim (LCR Honda)v testech až 11., tak Viňales obsadil místo třetí (+0,121 sec).

Rossi si přeje, aby motor u Yamahy byl dále vyvíjen až do testu v Sepangu (6. až 8. února).

Jedno je ale jisté: Jak Maverick, tak Valentino pojedou v sezóně 2019 motor stejné konfigurace!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama