Reklama

Kombinéza Jacka Millera na Phillip Islandu

Lokalmatador Jack Miller na sebe při domácím závodě upoutal pozornost nejen skvělým výkonem - pódiové umístění a nejlepší pilot s motocyklem Ducati, ale také poněkud výstřední závodní kombinézou, kterou ale nebyl schopen nikdo identifikovat, co vlastně představuje...

A zde je vysvětlení samotného pilota týmu Pramac Ducati: Tento design měl dát vzpomenout na australského bankovního lupiče Edwarda „Nede“ Kellyho, který byl pověšen v roce 1880 ve věku pouhých 25 let v Melbourne a cestou k šibenici si povzdechl: „Takový je život“.

Millerova kombinéza ale připomínala rytířské brnění, i když k tomu bylo potřeba mít i hodně fantazie.

Historie pak praví: Navzdory své kriminální minulosti - Ned Kelly tehdy zavraždil tři policisty - a kvůli tomu žil v lesích, kde se schovával. Byl to původně syn chudého farmáře a vedl bezohlednou skupinu „Kelly Gang“, tedy bandu bankovních lupičů, která bojovala proti zkorumpovaným britským kolonialistům. Kelly si pro boj proti policistům nechal udělat ocelovou helmu a brnění z tepaného železa. A své loupeže prováděl v sedle koně.

Originál tohoto brnění je nyní vystaven jako atrakce ve Státní knihovně ve Victorii.

Jack Miller zná především verzi lidového hrdiny Neda Kellyho a chtěl v neděli nechat na tohoto „psance“ vzpomenout tímto kostýmem.

Miller poslal obrázek 140 let starého brnění jednomu italskému designerovi, který měl pro tento design navrhnout koženou kombinézu. „Ale tento dobrý člověk zřejmě nepochopil můj nápad a když mně firma Dainese ukázala svůj výtvor, tak už nebyl čas, cokoliv změnit. Chtěl jsem vypadat jako bankovní lupič, který v Austrálii získal hodně pochybnou popularitu. Ve skutečnosti jsem ale vypadal jako mimozemšťan.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama