Komentáře k článku Kde je v MS-Superbike vlastně zakopaný pes? zpět na článek →

  • Nepřihlášený Martin Neděle 11.února 2018, 16:15

    WSBK bohužel ztratilo ten náboj, co mělo ještě v době před pár lety, kdy tam jezdil Biaggi nebo Checa. Problém je velká dominance dvou značek a taky ti jezdci nejsou takové osobnosti, aby přitáhli zástupy fanoušků. Samozřejmě jsou to dobří piloti, ale nevyvolávají emoce, tak jako v MotoGP... Jediné co by mohlo WSBK spasit je taková změna pravidel, co by to více vyrovnala. A pak by možná bylo možné dosáhnout větší návštěvnosti prodejem nějakých zvýhodněných balíčků vstupného MotoGP + WSBK na těch tratích, které jsou společné, když oba šampionáty jsou pod Dornou (jestli něco takového existuje, tak by to mělo být známější). Pak taky cena vstupného třeba v Brně může dost lidí odradit. Přece jen tisícovka je celkem dost a to si hodně lidí vyhodnotí tak, že radši něco připlatí a půjdou na MotoGP, které je dnes kvalitou mnohem výše. Výraznější to bude u lidí, co mají rodiny a jsou z větší dálky... Největší problém je ale to, že je to bez náboje, což se určitě projevuje i ve sledovanosti v televizi. A když to nebude atraktivní na dívání v televizi, tak je jasné, že to nebude nikoho motivovat jít se přímo podívat.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Bosso Neděle 11.února 2018, 17:16

    To Martin: Perfektní příspěvek.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Romanko Neděle 11.února 2018, 21:20

    Dominance dvou značek není problém. Když dominovala zvýhodňovaná Ducati nebylo to nic moc, ale mělo to větší náboj díky jezdcům jako např. Haga, Edwards či Chilli atd. Na MotoGP se za běžný lístek nikam krom tribuny nepodíváš. SBK v tomto bylo vždy lepší. Ale nevím, či tomu je tak i nyní. A TV je kapitola sama pro sebe. Zoufalá stanice jménem Eurosport je hrobníkem SBK. Nedodržuje termíny, kdeco je důležitější. Pak se nelze divit úbytku diváků. ESP UK je úžasnou vyjímkou. Ten ale lze více méně vidět jen na netu. A to rozdělení závodů na dva dny jen ochudilo diváky. Dřív byl na WSBK opravdu program celý den. Teď, škoda mluvit. Přes to všechno, kdybych byl v termínu Brněnských WSBK v ČR, určitě bych šel, ale vše se stihnout nedá. Prostě blbý termín.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Bosso Neděle 11.února 2018, 22:33

    To Romanko: Faktem je a je to i můj názor, že chybí charismatičtí jezdci typu Hagy, Edwardse, Corsera, Biaggiho. Přece jen - sice mistři světa - ale Guintoli, Sykes a nakonec ani Rea nejsou takovými hvězdami, za kterými by jeli fanoušci přes celou Evropu. To v MotoGP se Marquez, Lorenzo, Dovi a především Rossi starají o fantastické souboje a vynikající napínavé závody. A zatímco Moto2 a Moto3 jako rámcový program Grand Prix nabízejí rovněž skvělé závody, tak málokterý fanoušek sleduje Supersporty nebo Superstocky, natož aby věděl, jak se jmenují poslední šampioni.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Nuvolari Pondělí 12.února 2018, 00:52

    Bohužel je to všechno pravda. Žádný z těchto jezdců nemá charisma takového Maxe. Dokonce ani Johnny Rea a jezdecky je přítom extratřída. Další věc: ředění závodů do dvou dnů - totálně špatně pro většinu diváků. Vyrovanost strojů taky dávno vzala za své. Nikdo se pak nemůže divit, že se na to lidi nedívají, nechodí, zkrátka na to prdí.

    Reagovat
Přidat komentář:


Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama