Reklama

Karel Abraham zůstává v týmu Aspara i na sezónu 2018

Český jezdec Karel Abraham pojede i v sezóně 2018 v královské kubatuře MotoGP, když zůstává v týmu Jorge Aspara Martineze.

Pro pravidelné čtenáře našeho webu to není žádné překvapení, že je smlouva těsně před podepsáním, jsme vás už informovali. Nyní je to potvrzené!

Karel Abraham letos slaví comeback v šampionátu královské kubatury MotoGP a ten je více než úspěšný. Z dosavadních 11 odjetých závodů Grand Prix dokázal Abraham 7x bodovat, tedy být odmávnut v Top-15. Svůj nejlepší závod absolvoval v Assenu, kde byl klasifikován jako sedmý.

Ale skvěle závodil i doma na Masarykově okruhu, stejně jako naposled na Red Bull Ringu. V obou závodech ho o lepší umístění než 13., resp. 14. místo připravily technické problémy: V Brně prasklý výfuk, ve Spielbergu pak defekt zadní pneumatiky.

Abrahamovi se ovšem dařilo letos i v kvalifikacích, celkem třikrát postoupil s 2 roky starým motocyklem přímo do QP2 a absolutním vrcholem byla kvalifikace na GP Argentiny, kdy se druhým místem v QP2 probojoval do první řady startovního roštu.

Tým Jorge „Aspara“ Martineze bude mít k dispozici dva motocykly GP17, nebo jen jeden a druhý bude GP16, to není zatím dořešeno.

„Jsem přešťastný, že mohu pokračovat ve stejné skupině lidí, což je pro mě velmi důležité. Už dnes se těším na výzvy příštího roku. Aktuálně se ale musím koncentrovat na probíhající sezónu, což je prvořadá záležitost. Jak už jsem ale řekl, jsem přešťastný, ale musíme se koncentrovat na «Tedˇ» a «Zde»“, byl velmi šťastný po podpisu smlouvy #17 Karel Abraham (27 let)..

Majitel týmu Jorge «Aspar» Martinez rovněž neskrýval velkou spokojenost: „Pro nás je to velká radost, že jsme prodloužili smlouvu s Karlem Abrahamem. Když jsme s ní uzavřeli smlouvu v loňském roce, tak jsme si mysleli, že je schopen odvádět dobrý job. Přesto nás svými výsledky pozitivně překvapil. Naše očekávání překonal už před startem do vlastní sezóny. Závod od závodu se zlepšoval a některé výsledky byl opravdu obdivuhodné“.

„Myslím si, že jsme schopni se v budoucnu společně ještě zlepšit. Nebylo to žádné těžké rozhodování, on se cítí v týmu šťastný a my jsme velmi šťastní s ním. Proto budeme pokračovat stejným způsobem jako dosud, a pokusíme se dosáhnout společně na nejlepší možné cíle.“, uzavřel prodloužení smlouvy s Abrahamem populární «Aspar».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama