Reklama

Karel Abraham o plánech na rok 2017

Tento závodní víkend chce jednat Karel Abraham se svým týmem Milwaukee BMW o sezóně WorldSBK 2017. „Návrat do MS-Moto2 není mým cílem“, říká vítěz závodu Moto2 ve Valencii.

Po pěti sezónách v MotoGP měl Karel Abraham určité představy o své první sezóně v MS-Superbike. Ovšem před závodem v Laguna Sece je 26letý Brňan až na P18, jen jednou nakoukl do Top-10. Přesto by i příští sezónu závodil rád v seriálu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým.

V týmu Milwaukee BMW jsou ale na listině kandidátů hodně vysoko Leon Camier a Eugene Laverty, také se Stefanem Bradlem byly navázány kontakty.

Karle, v případě, že by si ztratil své místo u týmu Milwaukee BMW: Jaký je tvůj plán na příští sezónu? „V Laguna Sece by se měl konat rozhovor s týmovým šéfem Shaunem Muirem a s mým otcem. Uvidíme, kterým směrem to půjde. Jsou dvě možnosti: zůstat nebo odejít. Rád bych ale zůstal, v týmu jsem šťastný.

Tým má velký potenciál, tento rok jsme měli hodně technických problémů, především s elektronikou.

Může se samozřejmě stát, že ztratím své místo - doufám, že ale ne. Pokud by se to stalo, tak mám plán B, C a D.

Těmi se ale v současné době vůbec nezabývám.“

Děláš si starosti o ztrátě místa, když tým mluví s lidmi jako jsou Camier, Laverty nebo Bradl? „Starosti - trochu ano. Ale týmový manažer se musí vždy dívat, co se děje na trhu. Pokud by přišel Jonathan Rea a chtěl by jet s tímto motocyklem za méně peněz, než dostávám já, tak bych samozřejmě týmovému šéfovi rozuměl.

Nevím, jak vypadá intence se mnou, nebo s Joshuou Brookesem, proto máme tuto schůzku v Laguna Sece.

Vím, že se několik jezdců u Shauna Muira hlásilo kvůli místu na rok 2017. Jsou totiž někteří jezdci z MotoGP, kteří hledají místo v WorldSBK. A také je několik jezdců z MS-Superbike, kteří buď chtějí změnit tým, nebo ještě nemají místo na příští rok.“

Jednáš ty sám s jinými superbikovými týmy? „Dosud ne. Jsem velmi loajální a tak jsem v minulosti mnoho změn neudělal. Neměnil jsem ani kombinézu a ani hlemu, 10 let vozím ty stejné rukavice. Proto čekám na odpověď od týmu Milwaukee BMW.“

Může být plán B, že tým AB Motoracing tvého otce bude reaktivován? „Není to nemožné, ale to není moje záležitost. Můj otec miluje závodění, a určitě by se rád vrátil s týmem nazpět. Já ale dávám přednost tomu, abych závodil za jiný tým.“

Ze strany promotéra MS Dorny se ozývají hlasy, že AB Motoracing v žádném případě neobdrží poslední volné místo v MotoGP. Takže se bavíme o Moto2? „Správně, do Moto2 nechci zpět - to je moje minulost.

Se všemi technickými problémy letošního roku a z toho vyplývajícími výsledky, by byl můj návrat do MotoGP víc než obtížný. Na satelitním motocyklu bojuješ normálně o P14. Podívej se na Tito Rabata, skvělý jezdec s excelentními výsledky ve své kariéře - a momentálně se nachází v prohraných pozicích. Také proto, že jeho motocykl není dostatečně dobrý pro Top-10, Top-5 nebo pódium.“

Ztratil si kvůli technickým problémům letos hodně sebedůvěry? „Na 100%. Nejen letos, poslední tři roky jsem ztratil hodně sebedůvěry. Hlavně proto, že se nedostavily výsledky, ve které jsem doufal“.

„Tento rok nešlo jen o to, že jsem si připsal kvůli technickým problémům hodně “0„. Šlo také o to, že jsem ztratil hodně času na tratích samotných. Nevěděl jsem, co se stane, když přidám plyn. Když ostatní odjedou v závodě 20 kol a já pouze 10, tak je to jako bych nejel vůbec. Možná ještě horší, neboť jsem díky defektům dostal rozporuplné informace“, uzavřel dosavadní hodnocení své Rookie sezóny v WorldSBK český jezdec Karel Abraham.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama