Reklama

WorldSBK: Laverty k Ducati; Bradl k Hondě, nebo do Moto2

Stále nejasné týmy a motorky jsou u dvou současných jezdců z MotoGP, tedy u Němce Stefana Bradla a Ira Eugene Lavertyho. Samozřejmě, že paddock v Assenu o tomto závodním víkendu je místem, kde se rozhoduje o závodní budoucnosti nejen těchto pilotů.

Irský jezdec Eugene Laverty má namířeno po dvou sezónách u Aspara nazpět do seriálu WorldSBK, neboť mu bylo nabídnuto lukrativní místo v továrním týmu Ducati místo Davide Giugliana.

Jmenovaný Ital má na svém kontě v továrním týmu Ducati celkem 50 závodů během tří sezón, ovšem ani jednou nevyhrál, pětkrát byl odmávnut v Top-3 a celkově obsadil 8., 11. a nyní je na 4. místě v šampionátu WorldSBK. Jelikož se ale nedostavily úspěchy jako u jeho týmového kolegy Chaze Daviese - 9 vítězných závodů a titul vícemistra světa 2015, tak musí Ital své místo uvolnit.

A místo něho dostal nabídku Eugene Laverty, vicemistr světa WorldSBK z roku 2013 a vítěz 13 jízd šampionátu WorldSBK, prohlásil na toto téma: „Nabídka závodit za tovární tým Ducati se neodmítá“.

Zatímco dvojice v továrním týmu Aprilie MotoGP bude kompletně vyměněna a Alvaro Bautista zřejmě právě místo jmenovaného Eugene Lavertyho zakotví u Aspara, tak Stefan Bradl žádnou nabídku do MotoGP na 2017 nedostal.

Mistr světa Moto2 z roku 2011 by ale mohl zůstat u Gresiniho, ovšem o kubaturu níže. Vystřídal by se pouze se Samem Lowesem, který odchází do MotoGP. Německý jezdec by se tak vrátil do prostřední kubatury Grand Prix a jezdil by za Gresiniho v týmu Federal Oil Gresini Moto2 s motocyklem KALEX Moto2. Druhá možnost pro Bradla v Moto2 je německý tým Dynavolt Intact GP opět s bikem KALEX Moto2, kde by nahradil odcházejícího krajana Jonase Folgera (už podepsanou smlouvu s Tech3-Yamaha do MotoGP).

Ovšem Bradl neuzavřel ani přestup do WorldSBK, zájem má nizozemský tým bratranců Ten Kateových. Zde by se stal Bradl týmovým kolegou Nickyho Haydena v Honda World Superbike Team s bikem Honda CBR 1000RR SP. Podmínkou Bradlova příchodu je ale avizovaný přestup Nizozemce Michaela vd Marka do MotoGP - místo Esteve Rabata do týmu Marc VDS Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama