Reklama

Karel Abraham: Jsem s Ducati velmi šťastný

2018 se chce Karel Abraham nabídnout svými výsledky pro nový motocykl Ducati na následující sezónu. V následujícím roce bude závodit český jezdec s dvěma roky starým motocyklem Ducati GP16.

V příštím roce pojede Abraham opět v barvách týmu Pull & Bear Aspar v kubatuře MotoGP. Český jezdec prodloužil svou smlouvu se španělským týmem po velmi úspěšné první polovině uplynulé sezóny - v červnu byl odmávnut v Assenu jako sedmý s motocyklem Ducati GP15 - čímž vyrovnal své dosud nejlepší umístění v královské kubatuře. S 32 body obsadil nakonec Abraham ale pouze 20. místo v celkové klasifikaci.

„Tato sezóna probíhala lépe, než jsem čekal. Rozhodně daleko lépe, než jsem si na jejím začátku myslel. V Argentině jsem získal neuvěřitelnou druhou startovní pozici a v závodě dojel v Top-10. Nezávisle na tomto výsledku, jsme ukázali hodně dobré výkony. Vždy, kdy jsem dojel až do cíle, tak jsem bodoval. Na konci sezóny jsme byli opravdu stále lepší a lepší, bohužel se to neprojevilo na výsledcích. Musíme ale vzít v vahu, že se ostatní motocykly během sezóny neustále vyvíjely, náš ale ne. Ačkoliv jsem jezdil s GP15, tak jsem na konci sezóny hodně často dojížděl v Top-15 a to bylo pro mě hodně důležité. Dokonce jsem byl několikrát nejlepším satelitním pilotem na Ducati a dokonce jsem byl schopen závodit s továrními piloty Ducati, čehož si hodně považuji“, hodnotí sezónu 2017 brněnský jezdec.

„To bylo možné pouze díky mému týmu a motocyklu. GP15 fungovala perfektně. Rovněž bych si mohl těžko představit lepší tým, než ten, který jsem měl letos. Určitě hrála velkou roli a atmosféra a také přátelství v týmu, viděno ale z profesionálního hlediska: Neudělali žádné chyby a vždy se rozhodli správně“, potvrzuje dále jediný Čech závodící v královské kubatuře MotoGP.

Abraham během sezóny 2017 několikrát opakoval, že Ducati je pro něho opravdu perfektní motocykl: „Motocykl Ducati mám rád od roku 2011, když jsem začal závodit v MotoGP. Prostě se velmi dobře hodí k mému jezdeckému stylu. S Ducati jsem velmi happy. Mám rád ten Power, který charakterizuje Ducati. Proto se mně tento motocykl líbí. 2018 budu závodit s Ducati GP16 a to by měl být pro mě krok kupředu. Už se těším. Přesto udělám vše pro to, abych v budoucnu dostal ještě lepší motocykl, neboť Ducati GP16 je přece jen dav roky starý motocykl. Bude zde jeden rozdíl. Ovšem jelikož jsou v MotoGP hodně malé rozdíly, tak to může se hrát hodně silnou věc. Častokrát leží mezi Top-15 třeba jen jedna sekunda. A to je opravdu bláznivé. Ale já jsem si jistý, že budu se svým týmem a motocyklem konkurenceschopný“, je správně sebevědomý nejlepší český motocyklový jezdec posledních let.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama